Op dit moment worden mensen een beetje social media moe, althans zo lijkt het. Social Media nemen een steeds groter belang in het leven van mensen. Er zijn veel uitwassen, zoals afgelopen uitzending van KROschaduw (zie verder in dit artikel) ook wel bleek.

Waanzin

Een vrouw die meer dan 500 berichten per dag op Twitter gooit. Dat is geen verslaving meer, dat is waanzin. Dit soort randfiguren (misschien ben ik er ook wel een want ik Twitter ook veel) maken het voor anderen steeds minder leuk om met Social Media bezig te zijn.

Social Media is goed bedoeld.

Social Media hebben in principe een goede intentie. Het verbinden met andere mensen en het delen van informatie, kennis, lief en leed. Allemaal mooi en misschien wel te veel gehyped op dit moment. Ik denk dat we met zijn allen nog in een leercurve zitten. We moeten leren omgaan met deze nieuwe wereld van communicatie.

De Community lost het zelf wel op.

We zullen allemaal gaandeweg ons netwerk optimaliseren en de mensen die we echt interessant of leuk, lief en aardig vinden blijven volgen. Mensen die je irriteren of die te sterk afwijken van jouw gedrag en normen en waarden hoef je ook niet te volgen. Langzaamaan zal de community zelf bepalen hoe de community er uit zal gaan zien. Het zelfreinigend vermogen van de crowd 🙂

Onderstaande video is een voorbeeld van wat we nog veel zullen gaan zien volgens mij, maar de echte succesverhalen zullen ook blijven komen.Hieronder de uitzending van In de schaduw van het nieuws over Twitter.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.