Januari 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met Prezi tijdens een lezing van Maarten Korz bij onze eerst bijeenkomst van de Social Media Club Eindhoven.

Het was verfrissend en vernieuwend. Alles vloog alle kanten op, we werden ingezoomd en uitgezoomd en het verhaal was flitsend. Cool!

Ik heb zelf ook getracht het te gebruiken voor mijn lezingen, maar omdat mijn verhaal dagelijks aangepast en ge-update moet worden blijven PowerPoint en KeyNote voor mij toch makkelijker bewerkbaar.

Het is namelijk nog niet zo makkelijk om bij Prezi een heel verhaal er tussen te plakken of te verwijderen.

Nu bijna een jaar verder heb ik de nodige presentaties met Prezi gezien en ik word er eerlijk gezegd een beetje duizelig van. Een beetje hetzelfde als toen iedereen in PowerPoint geluidjes ging toevoegen en overgangen tussen de verschillende dia’s. Het wordt een beetje een overload.

Ik weet dat er veel Prezi-experts zijn zoals @lindalammers en zij doen echt mooie dingen. Dus als je een Prezi wilt hebben moet je haar zeker eens benaderen, maar ik hou het gewoon bij Good Old Slideshows die ik ook meteen kan delen op Slideshare 🙂

Onderstaande Prezi is een voorbeeld dat gemaakt is door Linda Lammers en ik geef toe: het ziet er strak uit.

Mijn vraag: moet elke presentatie vanaf nu gaan vliegen?
Mensen die voor het eerst een presentatie zien die met Prezi is gemaakt zijn laaiend enthousiast omdat het zo vernieuwend is. Maar hoe zit dat als straks iedereen Prezi gebruikt?
Graag jullie reacties.