Vanavond kon ik helaas niet aanwezig zijn bij het verjaardagsfeest van Social Media Club Utrecht.

Een leuke oplossing is dan om via Twitter de bezoekers te volgen die je dan netjes updaten over wat er gebeurt. Tenslotten hebben ze net als wij bij #smc040 een hashtag, namelijk #smc030. Maar dan ineens heb je daar de spammers. Was dit voorheen voornamelijk Amerikaanse porno-spam, nu is het een Nederlandse huizenverkooporganisatie die op een populair onderwerp op Twitter (Trending topic) probeert mee te liften.Het betreft WoningBazar van Laxmiguru. Dit bedrijf hanteert een wel heel dubieuze aanpak.
Zij zeggen overigens zelf dat zij werken volgens de Vedische Filosofie. Sinds wanneer valt Spammen daaronder?

Zij zien dat #smc030 een populair onderwerp op Twitter is, dus gooien zij hun SPAMbot hier bovenop om de volledige timeline hiermee te vervuilen.

Dit soort organisaties moet gewoon verboden worden bij wet. Iemand enig idee om dit aan te pakken? Zij maken het voor elk evenement onmogelijk om nog gevolgd te worden door Twitter. En of ze hiermee meer huizen verkopen?

Als u uw huis wilt verkopen, zorgt u dan dat u niet met deze organisatie in zee gaat, want u wilt zich toch niet inlaten met spammers?

Hieronder een deel van hun tweets die mijn avond en die van vele anderen verpesten. En let op, u zult dit soort mensen vaker tegenkomen.