Vandaag werd ik gebeld of ik een presentatie kon geven over Duurzaamheid.

Ik weet daar wel iets van, maar dat is niet mijn expertise. Dus ik bood aan om even in mijn netwerk te informeren via Twitter.

Nu heb ik het al vaker meegemaakt dat je daar hele goede antwoorden op krijgt, met name als je gebruik maakt van #durftevragen.

Maar het heeft ook een keerzijde!

Het punt is als volgt. Ik stel een vraag en de vraag wordt ge-retweet en doorgestuurd etc…

Binnen vijf minuten heb ik voldoende antwoorden en die heb ik doorgegeven aan de persoon die mij had benaderd. Dan bedankt je netjes de 12 mensen die goede suggesties hebben gegeven en vertel je ook nog dat je er voldoende hebt. Maar de antwoorden en suggesties blijven maar doorkomen.

Ik kom dan in dubio. Moet ik iedere reactie apart weer beantwoorden en daarmee de tijdlijn vervuilen, of moet ik gewoon zeggen: Ik heb een spreker gevonden, dank allemaal.

Het heeft geen zin, morgen krijg ik gewoon nog steeds reacties op deze vraag. Ik heb dus maar besloten om #durfetevragen niet meer te gebruiken, gewoonweg omdat ik het onpersoonlijk van mezelf vind als ik niet iedereen netjes beantwoord, maar ik wil mijn volgers daarentegen ook niet lastig vallen met alle bedankjes.

Om een indruk te geven heb ik de reacties hieronder in Keepstream gezet. Iedereen nogmaals bedankt!