Het was even wennen. Een tool gebruiken waarmee ik mijn bestanden in The Cloud gooi. Oh jee, is dat wel veilig?

Maar ik hoorde steeds meer mensen om mij heen dat zij Dropbox gebruikten. De meeste mensen gebruiken het om bestanden met elkaar te delen. Zo kwam ik er ook mee in aanraking omdat iemand met mij een bestand wilde delen. En toen ontdekte ik het voordeel.

Ik gebruik meerdere computers, twee windows machines een MacBook pro, een android tablet en nog twee smartphones (ja ik weet het, een beetje overdreven maar voor mij is het gereedschap om mijn vak te kunnen uitoefenen). Zo deed ik de boekhouding op een windowsmachine en mijn presentaties maak ik met de MacBook. Nu ik een apart kantoor heb en daar de PC staat en de windows laptop en mijn MacBook en ik ondertussen onafscheidelijk zijn kwam ik voor een probleem. Als ik thuis aan de administratie wilde werken, dan moest ik de bestanden eerst naar mezelf mailen.

Nu heb ik op alle systemen Dropbox geïnstalleerd en bestanden die belangrijk zijn, zet ik daar in. Het wordt automatisch gesynchroniseerd naar de verschillende systemen en ik kan zelfs nu openstaande posten op mijn BlackBerry bekijken of een presentatie oefenen op mijn Android telefoon. Ik ben er blij mee. Als ik een presentatie moet geven en mijn Mac zou het (hypothetisch) niet doen, dan download ik hem snel vanaf Dropbox.

Wil je het ook proberen? Doe het dan via deze link, dan krijg ik weer meer gratis ruimte kado van Dropbox.