In mijn vorige post ging het er over dat het steeds stiller wordt op Twitter. Door alle bomen zie je soms het bos niet meer.

Uiteraard ben ik, nadat ik merkte dat ik er echt last van heb, op zoek gegaan naar oplossingen om dit op te lossen πŸ™‚

Wat uit de vele reacties blijkt is dat je niet teveel mensen moet volgen. Om het aantal mensen dat ik volg, terug te dringen gebruik ik nu een paar tools.

Tools!
De eerste tool is Tweepdash, om te zien wie ik volg en wie mij niet terugvolgt. Op die manier kan ik makkelijk bepalen wie ik weg wil halen.

Via @molislaegers kwam ik op een andere tool die ik nog niet kende, Manageflitter. Deze tool biedt in de gratis versie een paar handige opties.

In mijn geval duurde het initaliseren erg lang, maar ook daar hebben ze iets op gevonden. Allerlei leuke teksten vliegen voorbij tijdens het inlezen van al jouw gegevens:

Als hij klaar is krijg je een lijst met wie jij volgt, maar wie niet terugvolgt. Dit werkt makkelijker in Tweepdash, dus dat zal ik hier niet gebruiken.

Ontvolg opties
Wat veel interessanter is zijn de andere opties waar je uit kunt kiezen

Generatie EI
Waarom zou je mensen volgen die geen foto op hun profiel hebben? Wat is er uberhaupt interessant aan deze generatie Ei? Hup, ontvolgen die mensen.
Scheelde in mijn geval 22 accounts.

Niet actief? Wegwezen.
Een tweede interessante optie zijn de Inactive accounts. In mijn geval bleek ik 327 mensen te volgen die al een maand niets hadden gepost op Twitter. Waarom volg ik die uberhaupt? Weg er mee.

Met deze eenvoudige handelingen heb ik mooi bijna 400 accounts minder om te volgen. Dat ruimt alvast lekker op.

Oh ja, een tip voor Manageflitter. Kies voor Expand als je meerder accounts in een keer wilt verwijderen. Scheelt je een hoop geklik!