Technische vooruitgang en innovatie zijn tof. Alles wordt mooier, beter en makkelijker. Maar niet in Haarlem. Zeker niet als je in een parkeergarage staat op het Houtplein. Zeker niet als er alleen een ABN Amro automaat in de buurt is. Gelukkig kon ik het analoog oplossen.

Wat gebeurde er. Ik had twee afspraken vanochtend in Haarlem. Bij de tweede afspraak heb ik netjes geparkeerd in de parkeergarage. Op het Houtplein. Het voordeel van een parkeergarage ten opzichte van een gewone parkeerplaats met parkeermeter, is dat je achteraf pas betaald voor je daadwerkelijke gebruik. Handig en wel zo eerlijk.

Dus ik kom terug na de lunchafspraak en wil netjes met mijn kaartje in de automaat betalen. Oh jee, chipknip leeg. Geen cash op zak en jawel, je kan niet met pin betalen. Probleempje? Welnee, er zit een ABN amro bank verderop. Dus ik loop weer naar buiten. Wil mijn chipknip opladen. Foutmelding: ‘laden niet mogelijk’. Okay, andere pas en opnieuwe proberen. Zelfde foutmeleding. Na de derde pas kon ik met zekerheid concluderen dat de chipknipoplaadmachine het gewoon niet deed. Kapot zeg maar. Okay, dan maar pinnen en met cash betalen. Melding: ‘onze automaat kan alleen biljetten van 50 euro verstrekken’. ok, geen probleem. Heb ik meteen wat contant geld voor de vrijmibo die op dit moment via Whatsapp georganiseerd wordt.

Dus met biljetjes van 50 euro terug naar de parkeergarage gelopen. En helaas, de automaat accepteert geen biljetten groter dan 20 euro. WTF! dan voel je je ineens arm, moedeloos, radeloos, woedend, verdrietig, emotioneel, kwaad en alle daarbij behoren varianten. Hoe los je dat nou op?

De hele stad doorlopen op zoek naar een chipknipoplaadmachine?

Nee, je gaat naar de beheerder. En jawel, de slagboomcontrolebeheermeneer kon zowaar mijn 50 euro biljet wissen naar kleinere biljetten.
Gewoon, zonder techniek. Met de hand tellen, uit een geldkistje.

Mooi hoor al die techniek, maar zonder meewerkende medemens staan we machteloos!

En nu zit ik bij een benzinestation op mijn Macboekje met een dongle even deze blogpost te schrijven omdat ik het anders weer vergeet. Ik blijf een technologiejunkie.