Zojuist zag ik een berichtje op Facebook van Vivianne:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 09.04.06

En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik sta elke dag om 06:00 op. Of ik nu wel of geen afspraken in de ochtend heb. Dit is namelijk mijn beste energiemoment.

In die ochtend uurtjes schrijf ik blogs (zoals deze), werk ik presentaties uit, stel ik offertes op en doe ik administratie. In de regel kan ik tot aan 09:00 een volledige werkdag invullen.
Waarschijnlijk is dat omdat mijn hersenen nog wakker moeten worden en ik me als ADD’er daardoor beter kan concentreren. Later op de dag lopen mijn gedachtenstromen namelijk altijd door elkaar, geprikkeld door telefoon, e-mail, social media en andere disruptieve communicatie.

Dus de ik kan de uitdrukking, de morgenstond heeft goud in de mond ten zeerste onderschrijven. Dus mijn tip aan ondernemers, als je echt bergen werk wilt verzetten, begin dan voordat de rest van de wereld wakker wordt en je afleidt.