dvd-solliciterenmetsocialmedia

Momenteel zit ik midden in een productieproces voor een aantal cursus DVD’s over Social Media.

Ik doe dat in samenwerking met Internetmarketing Nederland. Momenteel ontwikkelen we cursussen over:

  • Twitter voor beginners;
  • Facebook;
  • LinkedIn;
  • Social Media voor senioren;

en hebben we onlangs de eerste DVD, Solliciteren met Social Media gelanceerd.

Veel mensen uit mijn omgeving vragen zich af of DVD niet een verouderd medium is. In het huidige online tijdperk is alles toch online beschikbaar?

Ja, dat dacht ik ook. Maar als je kijkt naar de doelgroep voor deze cursussen, dan zijn dat vaak mensen die nog niet zo ervaren zijn met alle online mogelijkheden. Deze groep wil graag via cursussen en trainingen op de hoogte gebracht worden. En deze groep is groot! Vaak zijn de reguliere cursussen hiervoor te duur. Een DVD is dan een welkome oplossing. Hiermee kunnen mensen gewoon thuis op de bank, of achter de PC toch de gewenste kennis tot zich nemen.

Uiteraard bieden we deze cursussen ook aan in een online versie, die dan nog voordeliger is, maar we zien nu al dat de verkoop van DVD’s erg goed loopt.

Vergelijk het met boeken, ook die worden nog massaal aangeschaft via Bol.com en Amazon. En er worden nog steeds meer papieren boeken verkocht dan e-books.

Dus ja, de voorlopers vinden dit een achterhaald medium, maar zij zijn ook niet de doelgroep. Die weten al hoe Twitter, Facebook en LinkedIn werken.

Hieronder, omdat ik er best trots op ben en dat ook wil uiten, de introductievideo van de Twitter DVD.