De opdracht:
Kun jij een inspiratie- en motivatiesessie geven voor onze medewerkers? Zodat ze met een positief gevoel naar buiten gaan?

De groep en locatie

Gistermiddag stond ik in Amsterdam aan de Veemkade. Cafe Wilhemina. Donker, gezellig. Een klein podium met een twintigtal medewerkers van een call-center. En niet zomaar een call-center. Een call-center dat donateurs benadert voor goede doelen als Artsen zonder Grenzen, Greenpeace, WSAP etc…

10007405_10201807281331517_1754302816_n

De medewerkers verkopen dus geen energieproducten volgens een belscript, maar werken eigenlijk mee aan het verbeteren van de wereld. Ik heb me in de presentatie gericht op het verbeteren van de eigen wereld. Het realiseren van dromen en hoe makkelijk dat eigenlijk is.

De sessie

Een sessie van 45 minuten die uiteindelijk anderhalf uur duurde. Anderhalf uur omdat de deelnemers enthousiast meededen. Ze deelden hun dromen met mij en met elkaar. En doordat de deelnemers hun dromen deelden, konden de collega’s met ze meedenken. Een droom die genoemd werd door een mannelijke deelnemer was het maken van een documentaire over het leven van een danseres die bij het nationaal ballet had gezeten. Hij had het idee in zijn hoofd al uitgewerkt en hij kent de danseres ook al goed. Een collega van hem blijkt filmmaker te zijn geweest. Ze gaan nu samen verder kijken of ze die droom kunnen realiseren.

En zo kwamen er meer dromen naar boven. Omwille van de privacy is het niet aan mij om de dromen van de deelnemers hier te delen. Dat moeten ze zelf gaan doen om ze uit te laten komen.

 Resultaat:

Een blij verraste groep. Een enthousiaste en tevreden opdrachtgever. En zelf ging ik nagenietend met een blij gevoel weer naar huis.