Schermafbeelding 2014-05-26 om 13.53.50

Facebook is, zoals hun eigen missie beschrijft, een platform om alles te delen met iedereen in je leven.

Dat is leuk, gezellig, grappig etc…

Maar af en toe zijn er dingen die ook belangrijker zijn dan de zoveelste selfie, konijn, maaltijd (dingen die ik ook graag deel) etc..

Als mijn beste vriend een vervelende gebeurtenis beschrijft op Facebook, dan komt dat bij mij niet naar voren. Tussen alle nieuwe profielfoto’s en gekopieerde linkjes en foute motivatiespreuken is zijn persoonlijke verhaal verloren gegaan. Verloren in de leegte die Facebook timeline heet.

Gelukkig zag mijn vrouw het wel vanochtend, die heeft dus een beter netwerk dan ik op Facebook en wees mij er op. Dus kon ik het alsnog lezen en hem bellen. Hij deelt het op Facebook in de veronderstelling dat hij daarmee in een keer familie en vrienden op de hoogte brengt. En helaas is dat dus niet zo. Ik baal er van. Hoeveel belangrijke, essentiële dingen mis ik door alle onzin die er op Facebook gestort wordt?

Moet ik nu mensen maar gaan ontvrienden zodat ik de leuke dingen niet meer zie? Nee dat is dus ook geen oplossing. Want het leven bestaat uit leuke en minder leuke dingen. Alleen wil ik de essentiële dingen niet missen. Kunnen bepaalde zaken geen prioriteit krijgen?