permanent-beta-logoEnkele maanden geleden vroeg Martijn Aslander mij of ik niet Permanent Beta wilde opstarten in het zuiden. Permanent Beta, een beweging die ik al enige tijd volg en ooit gestart door Peter Ros, Jan-Henk Bouman  en Martijn Aslander. Eigenlijk een soort van georganiseerd, ongeorganiseerd klooien, ontdekken en kennis uitwisselen. Bijeenkomsten groot en klein met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van een uitleg over een app, tot aan een professor die een nieuwe ontdekking heeft gedaan. Leren van elkaar en met elkaar. Elkaar inspireren. Gaaf!

Welkome afwisseling
Ik hoefde dus ook niet lang over zijn vraag na te denken en zei meteen ja. Niet wetende (nog steeds niet) wat voor ontdekkingstocht het gaat worden, maar dat het leuk wordt weet ik wel. Na vier en een half jaar Social Media Club georganiseerd te hebben, waarbij er elke maand weer een programma met inspirerende sprekers moest komen voor een steeds meer verwend publiek, was ik wel toe aan iets nieuws.

Beetje meer techniek, of zoals Permanent Beta zelf zegt: Bridging Brains, Culture and technology. En wat de naam ook al zegt, het is nooit af maar altijd in testfase.

Niet alleen
Ik was eigenlijk al meteen na de eerste vraag van Martijn al zo enthousiast dat ik meteen Martijn Olislaegers en Noud de Greef heb gepolst of zij hier ook interesse in hebben. En dat hebben ze. Volmondig ja was het. Ook zij, mede bestuursleden van SMC040, wilden wel eens verder kijken. En alledrie hebben we het idee dat dit meer bij ons past.

Heel zuid-Nederland
We zijn nu druk aan het bedenken hoe we gaan starten. We willen in september beginnen. We willen voor heel zuid-Nederland (Brabant, Limburg en Zeeland) een totale groep aan organisatoren krijgen van 100 personen (ja we zijn ambitieus). Al deze organisatoren gaan zelf, autonoom, bijeenkomsten organiseren. Klein (keukentafel bij mensen thuis) tot groot (evenementen). Waar en wanneer ze willen. Dus geen verplichting of vaste dagen. Gewoon wanneer er een leuk onderwerp is dit kenbaar maken in het netwerk en gewoon doen. Het mag over van alles gaan. Als het maar leuk of interessant is. Als het maar vrij toegankelijk is. Als het maar aansluit bij techniek of cultuur (en dat is heel ruim).

Netwerk opbouwen en eerste stap
De eerste stap hebben we gezet, tijdens de vierde Permanent Beta dag mocht ik een oproep doen bij de aanwezigen uit zuid-Nederland om mee te doen met ons. Dat heeft al de nodige contacten opgeleverd (visitekaartjes) en we gaan nog meer mensen zoeken. Dus woon je in zuid-Nederland, lijkt dit je ook leuk, stuur dan ff een mailtje naar pbzuid@jwalphenaar.nl

Wordt vervolgd…..