Volgende stap voor DSBTheMovie

Morgen weer een interessante dag, die ook een volgende stap naar de afronding van DSBTheMovie betekent.

Het is nu bijna zes maanden geleden dat de DSB Bank failliet ging (19 oktober 2009) en dat ik op het idee kwam om een crowdsourcing project op te starten, getiteld DSBTheMovie (20 oktober 2009). Toentertijd had ik nooit verwacht dat we nu, een half jaar later, aan de afrondende fase zouden zitten.
Zoveel mensen die vrijwillig en belangeloos mee hebben gewerkt aan de film. Ik ben druk bezig met de lijst van medewerkers voor de aftiteling, maar elke keer ben ik weer even stil als ik de massale medewerking zie.

Morgen is een speciale dag. Met een aantal van de medewerkers van het 1e uur gaan we een speciale scene opnemen. Deze scene is een zogeheten cameo, waarbij wij zelf ook in beeld komen.

RTL-Z
RTL-Z komt morgen langs om te kijken hoe we deze scene opnemen. Ik verwacht dat dit dinsdag uitgezonden wordt, maar dat zal ik dan wel aankondigen via Twitter 🙂

Toelichting bij de scene:

Op 1 oktober, nadat Pieter Lakeman had opgeroepen voor een bankrun, lag ‘s middags de website van de DSB-Bank plat. Volgens de toenmalige woordvoerder van de DSB Bank, Klaas Wilting, was de website gehackt.

Tijdens het proces van het schrijven van het filmscript, zijn er vele toespelingen naar ons gestuurd dat de site niet gehackt was, maar uitgezet door de DSB. Ook kregen we veel verdenkingen opgestuurd dat de site in opdracht van DSB gehackt was, omdat dat wel erg goed uit kwam. De klanten konden immers hun geld niet opnemen.

Hoe het precies gegaan is, is (nog) niet officieel bekend.

De scene die wij gaan spelen geeft de hackers weer die de website van de DSB-bank hebben platgegooid. We gaan hierbij experimenteren met het gebruik van meerdere mobiele camera’s om te kijken of we hier een apart beeld mee kunnen maken. Ik ben heel benieuwd en kijk er echt naar uit.

Uiteraard zal ik een verslag hiervan op de website van DSBTheMovie zetten.

Overigens, heb je al gestemd op de inzendingen?

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.