Waarom is dit zo leuk tussen alle verkiezingscampagnes

Okay, mensen die mij kennen weten dat ik best wel rechts ben. Sinds de dood van Pim Fortuyn heb ik echter geen politieke voorkeur meer.

Vandaar dat ik vanaf nu stem op mensen die ik vertrouw en het liefst die ik persoonlijk ken. Met name dat laatste is belangrijk want dan kan ik altijd nog persoonlijk met ze in discussie gaan als ik het ergens niet mee eens ben.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen stemde ik op Marc Dubach uit Eindhoven. Waarom? Omdat ik hem ken, omdat ik hem vertrouw en hij achter zijn (eigen) standpunten staat. Een man van zijn woord. Dat hij toevallig bij D’66 zit neem ik hem niet kwalijk.

Bij de landelijke verkiezingen stem ik op Martijn van Dam. Toevallig bij de PvdA, maar dat doet er niet toe. Ik heb Martijn de laatste jaren leren kennen als een sympathieke en oprechte kerel, met veel verstand van zaken. Hij kan zijn poot goed stijf houden (soms te), maar kan het altijd overtuigend onderbouwen. Daarmee suggereer ik niet dat hij mij altijd kan overtuigen van zijn gelijk, maar dat hoeft ook niet.

Ik zoek in een regering, die tenslotte veel voor ons gaat bepalen, een persoon die ik ook mijn portemonnee in bewaring zou geven. Tenslotte doen we dat ook met ons belastinggeld.

En vandaag heeft hij laten zien dat hij ook erg origineel uit de bocht kan komen met zijn videoreactie naar Carice van Houten die twijfelde over op welke partij zij moest stemmen. Dit verwijst dus naar de titel van deze blogpost. Ik herken ook de pret in zijn ogen 🙂

Dus twijfel je nog? Volg dan Martijn van Dam op Twitter en stel je vraag. Hij beantwoord ze gegarandeerd.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Landelijke verkiezingen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.