Samen geschiedenis voor de toekomst schrijven

Ruim 500 jaar geleden schreef Nicolaas Clopper in Eindhoven boek over de wereld om hem heen. De titel: Florarium Temporum (Bloemhof der tijden). Dit boek geeft een goed beeld over de tijdsgeest eind 15e eeuw.

Twee jaar geleden heeft Bibliotheek Eindhoven het boek voor het eerst naar Eindhoven gehaald en wil nu met de Eindhovenaren van nu een boek schrijven over het Eindhoven van nu, als herinnering aan de toekomst.

Stichting-One vindt dit een heel mooi initiatief en organiseert daarom samen met de Bibliotheek Eindhoven een gratis workshop op maandagavond 5 juli a.s. We starten om 19:30.

Tijdens deze workshop krijgen we een les van een ervaren schrijver die ons kort uitlegt hoe je het beste een verhaal kunt schrijven. Vervolgens gaan we zelf een verhaal schrijven.  (met pen en papier). De verhalen worden gelijk meegenomen en de mooiste verhalen komen in het boek dat ons geschenk aan de toekomst wordt.

Lijkt dit je leuk en wil je graag geschiedenis schrijven, meld je dan nu aan via email bij Ftmodernum@bibliotheekeindhoven.nl. Wij zorgen voor koffie, thee, fris, pen, papier en een verteller.

Adres: De Wal 11 in Eindhoven, naast de Nightingale.

Tot maandag,

Jan Willem Alphenaar

Michael J Dawkins

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.