Crowdsource film DSBTheMovie wint Co-creation Award 2010.

Filmproject verkozen tot meest originele en succesvolle co-creation traject van 2010.

Eindhoven, 1 november 2010. Op vrijdag 29 september tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven heeft de film DSBTheMovie de Co-Creation Award 2010 gewonnen. DSBTheMovie, een film over de ondergang van de DSB Bank, is gemaakt door 407 vrijwilligers via crowdsourcing. Volgens de jury heeft DSBTheMovie co-creatie in Nederland op de kaart gezet.

Dit jaar heeft de Co-Creation Association voor de eerste keer de co-creation Award uitgereikt. De Co-Creation Association staat voor de ontwikkeling en professionalisering van co-creatie als een disipline. Met deze Award erkent de Association de inspanning van het meest originele en succesvolle co-creation traject van 2010.

Overrompeld
De Co-Creation Award werd afgelopen vrijdag in ontvangst genomen door Jan Willem Alphenaar, initiatiefnemer en bedenker van DSBTheMovie. Alphenaar: ”Ik ben overrompeld door deze prijs. Dat wij met 407 vrijwilligers een film tot stand hebben gebracht blijft al een bijzonder verhaal. Dat dit vervolgens erkend wordt met deze Award is echt fantastisch. Ik draag de Award dan ook op aan alle deelnemers aan het project.”

Zware competitie
DSBTheMovie was samen met bouwbedrijf Heijmans, Sara Lee (Pickwick) en Verzekeruzelf.nl geselecteerd uit de vele aanmeldingen. Al deze partijen waren vertegenwoordigd bij de uitreiking tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De jury over de nominatie van DSBTheMovie: “Jan Willem Alphenaar maakte via internet samen met honderden enthousiastelingen een film over de ondergang van DSB bank. Genomineerd omdat het veel media aandacht heeft gegenereerd en omdat het zich vanuit een crowdsourcing initiatief tot co-creatie initiatief heeft ontwikkeld. Naarmate de film zich ontwikkelde nam Jan Willem steeds strakker de regie in handen om tot een verbluffend resultaat te komen.”

De Jury
De jury bestond uit Hans Robertus, directeur van de Dutch Design Week, Prof.dr.ir. Jan van den Ende, Professor of Management of Technology and Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Dolf Wittkämper, voorzitter van de Co-Creation Association en als juryvoorzitter Maxim Schram CEO van Redesignme BV.

Felicitaties op Twitter
Vlak nadat bekend was geworden dat DSBTheMovie had gewonnen, kwamen de eerste felicitaties al binnen op Twitter. Twitter is tijdens de totstandkoming van de film het belangrijkste communicatiekanaal geweest. Alphenaar ontving meer dan 200 felicitaties op Twitter.

Quotes:

Dolf Wittkämper, voorzitter van de Co-Creation Association: “Jan Willem Alphenaar heeft met DSBTheMovie co-creatie op de kaart gezet in Nederland. In onze ogen de terechte winnaar”

Jan Willem Alphenaar, initiatiefnemer en bedenker van DSBTheMovie: ”Ik ben overrompeld door deze prijs. Dat wij met 407 vrijwilligers een film tot stand hebben gebracht blijft al een bijzonder verhaal. Dat dit vervolgens erkend wordt met deze Award is echt fantastisch. Ik draag de Award dan ook op aan alle deelnemers aan het project.”

Jury: “Jan Willem Alphenaar maakte via internet samen met honderden enthousiastelingen een film over de ondergang van DSB bank. Genomineerd omdat het veel media aandacht heeft gegenereerd en omdat het zich vanuit een crowdsourcing initiatief tot co-creatie initiatief heeft ontwikkeld. Naarmate de film zich ontwikkelde nam Jan Willem steeds strakker de regie in handen om tot een verbluffend resultaat te komen.”

Een artikel van één van de meewerkende groepen over het winnen van de Award.

http://www.bartvideoproducties.nl/index.php/nieuws/3-nieuws/279-co-creation-award-voor-dsb-the-movie-.html

Over DSBTheMovie
DSBTheMovie is een film die volledig tot stand is gekomen zonder budget. In een periode van zeven maanden tijd is er een film gemaakt van bijna een uur door een totaal van 407 vrijwilligers. Amateurs en professionals werkten samen aan een film waarmee de mening van het Nederlandse volk over de ondergang van de DSB Bank is weergegeven. DSBTheMovie is de eerste film wereldwijd die op deze manier tot stand is gekomen en behaalde hiermee ook al publiciteit in Amerika, Portugal, Duitsland en Australie.

Meer info:

————————-

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, beeldmateriaal en audiomateriaal kunt u contact opnemen met:

J.W. Alphenaar – 06-27066822  /  janwillemalphenaar@gmail.com

Voor informatie over de Award en de Co-Creation Association kunt u contact opnemen met:

Maxim Schram, juryvoorzitter Co-creation Award – 040 -8519250  /  maxim@redesignme.com

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.