Virus in Android of HTC Desire Z

Ik heb sinds kort een HTC Desire Z en daar ben ik heel blij mee.

Omdat ik toch twee telefoonnummers heb en ik alle contactpersonen nog in mijn Blackberry heb staan, neem ik de HTC niet mee als ik op stap ga.

Maar vannacht is er iets vreemds gebeurd. Mijn HTC heeft om 01:29, volledig zelfstandig, in twee minuten tijd zo’n honderd SMSjes verstuurd. Terwijl de HTC ook nog eens alleen thuis was.

Maar nu komt het mooie, hij heeft volledige sms-conversaties naar mensen gestuurd die op mijn Blackberry stonden.

Oftewel, hij is gaan synchroniseren en heeft allerlei mensen, die het telefoonnummer van mijn HTC niet kenden, de volledige conversaties verstuurd.

Dat ziet er dus zo uit (dit is een sms conversatie tussen mij en @jwdijk over twee weken verdeeld)

Uiteindelijk zijn er 12 mensen hierdoor gedupeerd die midden in het nacht berichten kregen die ze niet konden plaatsen.

Mijn HTC gaat nu dus UIT tot ik weet hoe dit kan en voor de zekerheid heb ik nu alle smsjes van mijn BlackBerry verwijderd.

Heeft iemand dit eerder gehoord of ook meegemaakt?

Nu maar hopen dat Vodafone geen torenhoge rekening stuurt 🙂

Update (13:37):

Virus scan gedaan, nadat ik de sim er uit heb gehaald en er is niets gevonden. Toch durf ik de sim er niet meer in te stoppen.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Prive dingetjes and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Virus in Android of HTC Desire Z

 1. Robert says:

  Wat raar… Hoop dat ik daar geen last van krijg…

 2. Noud! says:

  Ik heb het uiteraard meteen even gechecked, maar bij mij is dit niet gebeurd. Ik snap dat je even bang bent voor herhaling. De oorzaak kan natuurlijk divers zijn: een eenmalig incident, een foute configuratie, een applicatie al dan niet via de market die gek doet, of in het slechtste geval een fout in Froyo of de Desire Z zelf. In dat laatste geval zullen er snel meer verhalen opduiken Wel iets om dus in de gaten te houden.

  De mijne doet het vooralsnog uitstekend. De eerste paar dagen was uiteraard de batterij snel leeg: eerste paar keer opladen icm veel gebruik en uitproberen van alles… 😉

 3. Peter-Paul says:

  Ik heb zojuist precies hetzelfde gehad met bijzonder veel (oude) smsjes die ik van mijn blackberry over heb gezet naar mijn nieuwe HTC Desire Z. Ben dus ook erg benieuwd wat er uiteindelijk bij jullie uit is gekomen… MvG

Comments are closed.