Presentatie 30 november – Opsporingspolitie en Social Media

Gisteren mocht ik met een delegatie van politie Rotterdam-Rijnmond praten over de mogelijkheden van Social Media bij opsporingsactiviteiten.

Mijn dank aan o.a. @edsabel van politie Eindhoven en @robert_engel voor de voorbeelden.
Ik heb van meerdere mensen goede uitgewerkte voorbeelden gehad, welke ik om privacy redenen en i.v.m. vertrouwelijkheid niet opgenomen heb in de presentatie die nu online staat. Om diezelfde reden worden hier niet alle bronnen genoemd.

De conclusies zijn in ieder geval dat de politie veel stuur-informatie uit Social Media kan halen en dit ook zeker moet doen. We hebben besproken hoe ze dit effectief kunnen doen en aan de hand van voorbeelden is deze boodschap ook duidelijk overgekomen.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Presentaties and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.