Stiekem kan niet meer

Zojuist liep ik terug vanaf het station naar huis.

Het is glad, heel glad. Vanochtend al een fietser overeind geholpen en ik ben blij dat ik gewoon loop.

Om me heen kijkend zie ik een Volvo met moeite een verkeersdrempel op komen en de man laat zelfs zijn motor afslaan. Die dingen gebeuren.

De auto achter hem, zeker tien meter afstand probeert te remmen want ziet dat de Volvo stilstaat.

Remmen is zinloos, het is glad.

Boem. Ik zie het gebeuren, dus ik loop er naar toe.

De achterop gereden auto wordt bestuurd door een vrouw die lichtelijk in paniek schiet. Ze stapt uit. De Volvo man zet zijn auto naar voren en stapt ook uit.

Wijze woorden van de Volvo rijder: “Waarom remt u niet?”

Vervolgens ziet hij dat hij geen schade heeft, wenst de vrouw, van wie de motorkap en de verlichting in puin ligt, veel succes en vervolgt zijn weg.

De vrouw blijft verbouwereerd en met veel schuldgevoel achter. Ik maak snel een foto van de Volvo zijn kenteken en zet deze op Twitter (automatisme).

Posted using Mobypicture.com

Ik geef de mevrouw het kenteken door, zeg dat ze toch het schade formulier moet invullen en dat ze moet aangeven dat hij is doorgereden na een aanrijding.

Ik weet dat zij normaal gesproken de schuldige is, omdat zij achterop rijdt. Maar volgens mij mag je niet wegrijden na een aanrijding. Stiekem lukt dus niet meer, want getuigen zijn overal ๐Ÿ™‚

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in fun, Prive dingetjes and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stiekem kan niet meer

 1. Jurgen Vermolen says:

  Laten we voorop stellen dat het in dit verhaal duidelijk is wie hier de gentleman is en wie NIET. ๐Ÿ˜‰

  De vrouw is volgens mij inderdaad schuldig, glad of niet.
  Verder is het zo dat de politie niet meer langskomt voor blikschade en dat je dat onderling moet oplossen. (in dit geval is degene die is aangereden laconiek en maakt er geen werk van. Je kunt noemen dat er op die manier een oplossing is.)
  Blijft wel, dat het erg lomp is, maar helaas moeten we als man toegeven dat we er nogal een aantal van die soortgenoten hebben rondlopen.

  Je hebt gelijk als de vrouw gewond geraakt zou zijn tijdens de aanrijding, dan ben je verplicht om hulp aan te bieden. Trouwens รณรณk als je alleen maar toeschouwer bent.

  PS. het zou wel leuk zijn als er een soort van forum komt waarop de burger dit soort acties zou kunnen neerzetten. Hierop kan de politie dan op het moment dat ze het wat rustiger hebben zaken gaan opakken.

  Ook voor de zogenaamde waarborgfondsclaims zou dit een aardige opsteker kunnen zijn.
  Lang leve, de sociale controle.

  Jurgen

Comments are closed.