Facebook bindt serieus de strijd aan met LinkedIn: Branchout

Wat krijg je als een groep ervaren internetondernemers, met jaren ervaring in social networking en online banensites samenvoegt? Stop er een zak met geld, een aantal topontwikkelaars bij en je hebt Branchout. Branchout is officieel geen onderdeel van Facebook, maar het komt Facebook wel heel goed uit dat Branchout er is. Zoals we allemaal ondertussen weten gaat LinkedIn dit jaar naar de beurs. Facebook blijft geld binnen halen van investeerders en zal zeker ook binnenkort (waarschijnlijk ergens in 2012) naar de beurs gaan. Facebook is enorm populair en kent weinig concurrentie in haar veld. Behalve richting de zakelijke markt waar ze sinds de restyling ook aan schuren. Daar is LinkedIn een geduchte concurrent, maar zijn zij wel concurrenten?

In mijn ogen en zo ziet LinkedIn dat zelf ook, richt LinkedIn zich puur op de zakelijke gebruikers. Facebook zie ik meer als een privé Social Network. Vanochtend kwam ik in aanraking met Branchout. Een Facebook-app waarmee je je linkedin profiel heel mooi kunt kopieren naar Facebook. Uiteraard heb ik meteen de vijf simpele stappen doorlopen uit nieuwsgierigheid. Dit is hoe het werkt:

1. Ga naar de Branchout pagina

2. Kies voor Import Profile

3. Geef Branchout toegang tot de LinkedIn Api met jouw gegevens

4. De import start, pas je gegevens aan

5. En klaar is Clara

Zo simpel is het dus. Je kunt nu je privé contacten lastig vallen met je zakelijke achtergrond en doelstellingen.

Is dit een goede ontwikkeling?

Ik denk het niet. Misschien ben ik wel heel conservatief, maar ik wil toch mijn zakelijk en privé een beetje gescheiden houden. Ook al is dat misschien niet meer van deze tijd.Maar toch wil ik mijn privé feestfoto’s op Facebook, niet delen met al mijn zakelijke contacten. Wordt de volgende stap dat je op LinkedIn meerdere foto’s kunt gaan delen? Ik mag hopen van niet.

eerder gepubliceerd op Marketingfacts.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Facebook, LinkedIn, Marketingfacts and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.