Facebook wordt je persoonlijke krant met PostPost

Je kent dat wel, je wordt wakker op zondagochtend en dan ga je eerst kijken wat er allemaal gebeurd is in Social Media land terwijl je sliep.
Twitter timeline doorscrollen, Facebook pagina doorscrollen en, wat ik ook altijd doe, even de statistieken van mijn websites analyseren.
Omdat ik gisteren een advertentieblunder website heb gelanceerd, wilde ik ook wel zien hoe de bezoekers daar kwamen en er was iemand gekomen via postpost.com. PostPost.com?

Nieuwsgierig als ik ben, ben ik meteen dit meteen even gaan uitzoeken.

Verrijken van Social Netwerken.

PostPost is een applicatie die aan Facebook is geschreven. Oftewel hij maakt gebruik van de info die Facebook via een API doorgeeft en waarmee alle data op een andere manier gepresenteerd of geanalyseerd kunnen worden. Net als dat je bijvoorbeeld een CV in LinkedIn kunt maken of je data uit LinkedIn naar Facebook kunt kopiëren via Branchout. Dit zijn de realtime mash-ups die deze sociale netwerken nog interessanter maken. Er zijn heel veel van dit soort toepassingen en hun aantal zal zeker groeien dit jaar. Dit zijn de applicaties die Facebook en LinkedIn meerwaarde geven, wat alleen maar ten goede zal komen van de beurswaarde.

PostPost

Via de website van PostPost.com kun je eerst een video kijken die uitlegt wat het doet. Makkelijk, dus die zet ik hier even neer.

neer.

Aan de slag

Eerst zorg je dat je ingelogd bent op Facebook. Maar dat ben je waarschijnlijk altijd al 🙂
Daarna ga je naar de website van PostPost
En klik je op Connect with Facebook.

Toestemming

Vervolgens geef je PostPost toestemming om informatie uit jouw Facebook pagina te halen.

FF wachten.

PostPost gaat nu alle updates van je vriendjes binnenhalen. Als je veel actieve vriendjes hebt, duurt dit even.

Klaar is Clara

Jawel, je hebt nu je eigen zondagskrant gemaakt op Facebook met alle meuk die je vriendjes geplaatst hebben. Daarbinnen kun je nu op onderwerpen zoeken, of alleen de video, foto’s, of linkjes bekijken.

Toegevoegde waarde?

Wat heb je hier nu aan zul je denken? Dat zul je zelf moeten beoordelen. Ik vind het wel een leuke manier om even snel door alle updates te bladeren.
Nu weet ik bijvoorbeeld dat mijn vriend Sander enorm lekkere koffie kan maken, dus daar ga ik maar even langs.

Eerder gepubliceerd op Marketingfacts.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Facebook, Marketingfacts and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.