LinkedIn Signal – zoeken in status updates

LinkedIn is druk bezig om de mogelijkheden van haar website verder uit te diepen. Zo zijn de groepen tegenwoordig veel interactiever geworden, kun je mensen ook volgen, zonder dat je geconnect bent en komen er binnenkort een paar mooie Company Profile mogelijkheden bij. Daarover later meer.

Maar, nu hebben ze alvast iets handigs geïntroduceerd, Signal.

Je kent wel al die statusupdates, wanneer je LinkedIn opent. Je ziet altijd de laatste bovenaan en doordat mensen dit gekoppeld hebben aan Twitter is het vaak een onhandige wirwar aan informatie die je snel overslaat. Maar dat is zonde, want uit die data kun je hele interessante zaken halen.

Zoeken.
Ook LinkedIn erkent dit en heeft er nu een zoekfunctie op losgelaten.

Maar wat kun je er dan echt mee?
Eigenlijk best wel veel. Je kunt enorm uitgebreid zoeken en allerlei filters instellen.
Stel je wilt alles weten over Social Media:

Signal - zoeken op Social Media

Het resultaat is bij mij dan 140.924 updates. Een beetje veel. Maar als ik dat beperk tot mijn eigen connecties wordt het al een heel ander verhaal. Dan worden het er ineens 151.

Signal - alleen binnen eigen connecties

Vervolgens kun je nog filteren op alleen berichten van vandaag of van een specifieke organisatie en, dat vind ik interessanter, alleen op Eindhoven.

Regio selecteren

Het resultaat kun je vervolgens opslaan. Op die manier kun je altijd de laatste updates die voldoen aan je zoektermen oproepen.

opslaan zoekterm

eerder opgeslagen zoektermen

Aan de rechterkant zie je ook de headlines uit de statusupdates met het aantal vermeldingen. Zo wordt LinkedIn een nieuwstool voor de meest besproken onderwerpen in jouw interessegebied. Erg handig.

Headlines

Een tool die ik zeker ga gebruiken!

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in LinkedIn, PR 2.0 boek, Social Media ontwikkelingen, Tips and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to LinkedIn Signal – zoeken in status updates

  1. RoelJewel says:

    Handige nieuwe feature!
    Nu nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld twitter-updates op applicatieniveau (in plaats van alleen op userniveau) te blokkeren (zoals bij Facebook) en LinkedIn is nóg overzichtelijker :).

Comments are closed.