Waarom ik #durftevragen niet meer #durftegebruiken

Vandaag werd ik gebeld of ik een presentatie kon geven over Duurzaamheid.

Ik weet daar wel iets van, maar dat is niet mijn expertise. Dus ik bood aan om even in mijn netwerk te informeren via Twitter.

Nu heb ik het al vaker meegemaakt dat je daar hele goede antwoorden op krijgt, met name als je gebruik maakt van #durftevragen.

Maar het heeft ook een keerzijde!

Het punt is als volgt. Ik stel een vraag en de vraag wordt ge-retweet en doorgestuurd etc…

Binnen vijf minuten heb ik voldoende antwoorden en die heb ik doorgegeven aan de persoon die mij had benaderd. Dan bedankt je netjes de 12 mensen die goede suggesties hebben gegeven en vertel je ook nog dat je er voldoende hebt. Maar de antwoorden en suggesties blijven maar doorkomen.

Ik kom dan in dubio. Moet ik iedere reactie apart weer beantwoorden en daarmee de tijdlijn vervuilen, of moet ik gewoon zeggen: Ik heb een spreker gevonden, dank allemaal.

Het heeft geen zin, morgen krijg ik gewoon nog steeds reacties op deze vraag. Ik heb dus maar besloten om #durfetevragen niet meer te gebruiken, gewoonweg omdat ik het onpersoonlijk van mezelf vind als ik niet iedereen netjes beantwoord, maar ik wil mijn volgers daarentegen ook niet lastig vallen met alle bedankjes.

Om een indruk te geven heb ik de reacties hieronder in Keepstream gezet. Iedereen nogmaals bedankt!

 

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Waarom ik #durftevragen niet meer #durftegebruiken

 1. Ruud_Paulusse says:

  Tol van de roem, JW… Ik stel nl. ook wel eens een vraag via #durftevragen maar krijg niet altijd antwoord. Ook de zogenaamd leuk bedoelde tweets en er dan #durftevragen achter plakken. Lijkt me inflatie.

 2. Jos Govaart says:

  Zit voor mij helemaal niet in dat persoonlijke bedankje. Help jij mensen vanuit jezelf ook? Volgens mij wel. Gaat er niet zozeer om wat je zegt maar wat je doet. Zolang dat goed zit kun je best #durftevragen blijven gebruiken.

 3. Martijn Rijk says:

  Hi Jan-Willem,

  Zolang de reacties nieuw zijn en je niet 30x dezelfde krijgt is het toch juist een vorm van verrijking van kennis voor jou en je volgers?

  Bedanken voor informatie is uiteraard belangrijk maar er zijn meer kanalen om dat en masse te doen, bijvoorbeeld via je blog.

 4. Margot van Trier says:

  Als je het gevoel hebt dag je iedereen moet bedanken, dan heb je dat toch gedaan als je dat 1x in je timeline zet? Wat ik zelf doe voor ik een vraag beantwoord, is de latere berichten bekijken. Je kunt zelf weinig doen aan het aantal reacties.

 5. Maak daar niet zo’n punt van joh. Gewoon lekker blijven doen. Gekkie.

  Wie goed doet, goed ontmoet.

  *clichemodus uit*

  Wat wel handig zou zijn is mensen te vertellen via de hashtag #durftevragen dat je voldoende antwoorden hebt. Punt is alleen dat nog altijd niet iedereen dat ziet, soms reageren volgers op steekwoorden of alleen op die ene tweet die ze binnenkrijgen via bijvoorbeeld een lijst.

  Er is gewoon geen oplossing voor.

  Elk voordeel heb z’n nadeel.

  *clichemodus wederom uit*

 6. Wat ik altijd doe is: A. Bedanken in de TL en B. Alle RT-ers die ik nog niet volg, volgen.

  Dat is overigens soms een best klusje, maar geeft de mogelijkheid om ze op een ander moment ook van dienst te zijn en verrijkt je TL met waardevolle volgers.

  Durftevragen is geen durftebedanken. Het is een hulpmiddel om een groter bereik te creƫren en vinden we het niet allemaal fijn als we iemand hebben MOGEN helpen?

 7. Interessant dillemma. Volgens mij is #durftevragen vooral bedoeld om in 1 klap (met 1 tweet) veel mensen buiten je eigen netwerk te kunnen bereiken. Ideaal dus voor mensen met relatief weinig volgers. Jij hebt met meer dan 5000 volgers al een groot bereik, waardoor het gebruik van #durftevragen voor jou misschien niet meer zo nodig is.

  Je zegt het zelf eigenlijk al: je bood aan om in jouw netwerk te informeren. Dan gebruik je dus niet #durftevragen, want daarmee bereik je meer mensen dan “jouw netwerk” en kun je ook veel meer antwoorden verwachten.

 8. Ik heb hier al eens bij stil gestaan en vroeg me af of je niet een hashtag kunt maken waarmee je de durftevragensessie afsluit. Een soort #einddurftevragen met een speciale herkenningstag. In die eindtweet, geef je naast een dankje dan kort aan wat de uitkomst was.

  Als die hashtags maken natuurlijk je 140 tekens wel snel vol

  • JW says:

   da’s een goede, of dat er ergens een site komt, waar je kunt aangeven dat de vraag beantwoord is.

Comments are closed.