Nederland wereldwijd koploper op LinkedIn en Twitter

Comscore heeft weer eens hun huiswerk gedaan en onderzocht hoe het nu zit met Social Media gebruik in de verschillende landen in de wereld.

Het zijn altijd mooie lijstjes die aangeven hoe groot de groei is van alle social media. En dat vinden wij als Social Media adepten natuurlijk alleen maar mooi. In totaal is het gebruik van Social Media in Nederland het laatste jaar met 18% toegenomen.

In het laatste persbericht van vandaag van ComScore komt iets heel moois naar voren. We zijn namelijk de grootste. Nederlanders zijn het grootst vertegenwoordigd op Hyves (natuurlijk), LinkedIn en Twitter. Met name die laatste twee zijn best wel bijzonder te noemen. Uiteraard gaat het hier om relatieve cijfers ten opzichte van het aantal internetgebruikers, maar we zijn er toch verder mee dan bijvoorbeeld Japan of de VS. Jiehaa! VOC-mentaliteit op Social Media.

Onze koppositie tov de rest van de wereld

 

 

Geen mobieltjes
Toch zijn er weer een aantal opvallende dingen uit deze cijfertjes te halen. Namelijk, mobieltjes, iPads en PDA’s tellen niet mee. En dat zal met Twitter toch een enorm verschil uitmaken.

 

De belangrijkste sites in Nederland

Facebook VS Hyves
Hyves is gekrompen, wel 1%. Terwijl Facebook groeit met 76%. Als dit zo doorgaat, dan komt mijn voorspelling over wanneer Facebook groter is dan Hyves in Nederland, namelijk het einde van dit jaar, toch uit.

Bron: Persbericht Comscore.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in LinkedIn, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.