Handig Twitter tooltje – Tweepdash

{EAV_BLOG_VER:5a5511ca3785efdd}
Twitter is leuk, twitter is populair en hoe langer je het gebruikt hoe onhandelbaarder het wordt. Je ziet door de tweets de tweeps niet meer. Als je op een gegeven moment boven een bepaald aantal contacten komt dan is de timeline onbruikbaar geworden.

Uiteraard werk je met lists in Tweetdeck (zal ik binnenkort uitgebreid over bloggen) en hou je bepaalde onderwerpen bij. Maar hoe zorg je dat het aan volgers een beetje in proporties blijft?

Uiteraard heb je allerlei handige tools zoals Who.unfollowed.me om te zien wie gestopt is met jou volgen. Maar sinds kort is er een leuk Nederlands productje gelanceerd door Indivirtual, genaamd Tweepdash.com.

Zoals de naam al zegt een Dashboard waarmee je al je Tweeps kunt beheren.

1e stap is aanmelden met je Twitteraccount.

Vervolgens krijg je een dashboard met drie kolommen.

Celebs – de mensen die jij volgt en die jou niet terugvolgen.

Fans – mensen die jou volgen en die jij niet terugvolgt.

Friends – jawel, je volgt elkaar.

Het dashboard van Tweepdash

Nu is dat allemaal niet zo bijzonder zult u zeggen, maar het zijn actieve kolommen. Zodra u over een account rolt, verschijnt er allerlei informatie over de Tweep. Informatie waarvoor je bij bijvoorbeeld Tweetdeck weer een extra handeling moet verrichten. Ik kan op deze manier meteen zien of iemand in het Nederlands twittert en waarover.

Meteen meer informatie

Daarnaast kun je mensen meteen volgen en ontvolgen door eenvoudig op het vinkje te klikken:

Direct actie

Ik vind dit leuk omdat het net weer wat extra mogelijkheden biedt om de ballast van Twitter te vergemakkelijken en omdat het een Nederlands initiatief is 🙂

Speel er mee zou ik zeggen: www.tweepdash.com

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Social Media ontwikkelingen, Tips and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Handig Twitter tooltje – Tweepdash

  1. Ook even uitgeprobeerd van de week. Vind het wel prettig werken, mis alleen de blockfunctie om al die stomme MLM-goeroes te weren!

  2. Jan Kok says:

    Ik gebruik TweepDash ook. Soms zie ik een ‘V’ staan bij een naam. Tot op heden heb ik niet kunnen ontdekken wat dat betekent… Wie weet het?

Comments are closed.