Verplichte vakantie of tijd om te bezinnen?

Afgelopen weken waren druk. Heel druk. Zes tot zeven spreekklussen per week door het gehele land is druk. Druk maar leuk.
Leuk door de spanning. De spanning van het voorbereiden, want ik wil elke keer iets nieuws kunnen vertellen, de spanning van het op tijd komen en het genot van op het podium staan.
En nu is het stil, verdomd stil. Net als vorig jaar, heb ik in juli en augustus nagenoeg geen lezingen staan. Aan de ene kant voelt dat als een enorm gat. Maar gelukkig heb ik nog genoeg te doen.

Teveel energie.
Doordat ik altijd teveel energie heb (vooral in mijn hoofd) moet ik output produceren. Nu dat niet in presentaties plaatsvindt, ga ik maar schrijven. Dat deed ik tussendoor ook wel, maar nu doe ik iets meer.

Zo schreef ik de afgelopen dagen vijf blogposts voor Marketingfacts:

Een boek
Daarnaast ben ik begonnen aan een boek over Personal en Corporate Branding, waarvan de eerste hoofdstukken al geredigeerd zijn en waarvan ik de rest hoop voor het einde van de maand af te hebben. Daarna maar eens praten met de uitgevers waar ik contact mee heb over wie het wil uitgeven.

Klussen, help deze man is klusser.
Thuis moet ik ook nog het nodige kluswerk doen. Een nieuwe vensterbank voor de badkamer plaatsen, een wand plaatsen in de voorkamer, een studiootje inrichten boven, de kozijnen achter in de verf zetten en de tuin die vernield is door de konijnen mag ook wel eens onder handen genomen worden.

Verder.
Verder wil ik mijn eerdere presentaties die op Slideshare staan goed onder handen nemen. Ik vind de stijlen te verschillend en ik ben op zoek naar eenheid en herkenbaarheid. En ook deze website moet nog eens goed onder handen genomen worden. Hij kan beter en vooral effectiever.

Nieuwe blog.
Samen met Sabrina ben ik ook nog druk bezig met de lancering van een nieuwe blog voor en door Brabantse Ondernemers. We zijn druk bezig met het inrichten van de wordpress installatie, het ontwerpen van de layout en daarna moeten we nog 200 bloggers zien te overhalen om mee te doen.

En toch…
Toch ben ik bang dat ik me ga vervelen. Niet omdat ik niets te doen heb, maar ik wil zo graag spreken. Dat is mijn grootste kick en passie. En ik weet wel dat het in september weer losbarst, maar dat duurt nog zo lang.

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Verplichte vakantie of tijd om te bezinnen?

  1. Dan ga je toch gratis lezingen geven? Dan ben je zo volgeboekt en verveel je je geen moment deze zomer… Als je zoveel verdiend hebt de laatste weken kan het nog lijden ook… ;-))

    Oh ja! En als je dat niet gaat doen, dan heb je wellicht tijd voor het concept van #nooitmeergratis… Toch?? 🙂

  2. Als je iemand vindt die voor een goede prijs huisstijlen in presentaties maakt, stuur hem/haar dan naar mij door! Thx #klusser…

Comments are closed.