F*ck de kijkcijfers, Social attention is belangrijk! #infographic

Ok, wat de ROI van Social Media is weten we niet. Wat de ROI van kijkcijfers ook niet. Wel dat je ze met elkaar kunt vergelijken. En vooral als je de Social attention koppelt aan een televisie evenement krijg je best wel een leuke indruk.

Het is natuurlijk leuk om te weten hoeveel mensen naar je programma hebben gekeken, maar het is nog leuker als je kunt zien hoe ze er over praten tijdens het programma. Eigenlijk geeft dat veel meer inzicht. Hieronder een infographic die gemaakt is over de MTV Music Awards van afgelopen weekend. Inzichtelijk en leuk. Ik ben benieuwd wanneer de Stichting Kijkonderzoek ook dit sentiment gaat meten en publiceren. Zou een grote vooruitgang zijn.

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.