Storytelling met Slideshare

@dmscott en @roosvanvugt

Het is geen geheim. Ik ben fan van PowerPoint en Slideshare.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je met PowerPoint hele leuke dingen doen. PowerPoint hoeft namelijk niet saai te zijn.
Het verhaal dat je wilt vertellen tijdens een presentatie, lezing of workshop kun je hartstikke mooi onderbouwen met goede duidelijke beelden in PowerPoint. Mijn tip: gebruik zo min mogelijk tekst.

Maar een extra leuke toepassing is dat je in PowerPoint ook een verhaal op zichzelf kunt laten staan. En zo’n verhaal kan een heel eigen leven gaan leiden wanneer je dit op SlideShare zet.

Een klein voorbeeldje.

Op 18 mei 2011 was ik bij de Social Media Club amsterdam (#smcadam) waar David Meerman Scott acte de presence gaf. David sprak overigens zonder slides, maar hij vertelde een leuk verhaal over een kledingverkoper. Ik vond het verhaal zo leuk dat ik er zelf slides van maakte en deze naar David toestuurde.

David plaatste dit vervolgens op zijn blog en ondertussen is de presentatie al meer dan 8.000 keer bekeken. Wow! Dus met 14 simpele slides kun je potentieel een heel groot publiek bereiken. Doe er wat mee!

Hieronder de betreffende slides.

 
Deze blog heeft veel weg van zelfpromotie. Toch heb ik hem geplaatst omdat ik het een leuk onderwerp vind. En het boek is gratis dus Who Cares?

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.