Video voor case-studies, een gouden vondst?

Vroeger, toen ik nog actief in de PR werkzaam was, gebruikten we case-studies als een van de PR-middelen om onze klanten onder het voetlicht te brengen.

Samen met de klant van onze klant schreven we dan een verhaal over het hoe, waarom, de voordelen en het beslissingsproject voor de producten of diensten van onze klanten. Deze case-studies werden soms exclusief aangeboden aan een publicatie of werden door onze klant op hun eigen website of in gedrukte vorm gepubliceerd. Een mooi middel waarbij de klant altijd heel erg blij was. Vooral als het ergens geplaatst werd in een vakblad.

Tegenwoordig kan dit ook op andere manieren gebruikt worden. Namelijk video. Vroeger was een bedrijfsvideo een dure aangelegenheid omdat er kostbare apparatuur en software nodig was en de bediening hiervan werd uitgevoerd door professionals. En dan had je een videoband of DVD die je in de showroom kon tonen en eventueel op een laptop door de verkopers gebruikt kon worden.

Nu de zowel de apparatuur als software tegen consumentenprijzen te koop is, de software zelfs door kinderen bediend kan worden, lijkt het alsof je dit volledig in huis kunt doen. Het vraagt wel enige investering en tijd maar professionele (of in ieder geval professioneel genoeg) resultaten zijn eenvoudig te behalen. De distributiemogelijkheden zijn ook veranderd. Door platformen als YouTube en Vimeo te gebruiken kan een video eenvoudig voor iedereen zichtbaar worden. En het allermooiste, het kan door iedereen gebruikt worden bij online publicaties.

Beter dan videopersberichten.
Ik durf te stellen dat het gebruik van video voor case-studies een effectievere toepassing kan zijn dan een videopersbericht. Hieronder een voorbeeld waarvan ik denk dat het een goed voorbeeld is. Het mooie is ook dat het direct ondertiteld is. Wat denken jullie, is de toepassing van video binnen de PR-activiteiten geschikt voor case-studies?

 

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.