Het gezicht achter de reclamefoto’s van Ikea – briljante video

Pagina 23 is de eerste kortfilm die de jonge creatievelingen Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard samen maakten. Het leverde ze, naast een handvol nominaties, de juryprijs én de publieksprijs van het 48 Hour Film Project in Utrecht op.

Reclamefolders zijn doorgaans een toonbeeld van onverstoord huiselijk geluk. Maar, zoals we zien in ‘Pagina 23’, de beelden zijn te mooi om waar te zijn. Achter de stralende glimlach van de fotomodellen doemen de verstikkende dagelijkse sleur en het overspel op.

‘Pagina 23’ is een kortfilm van Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard. Jeroen Houben (1987) werkt in Amsterdam als freelance regisseur en producer van korte films, reclamefilms en documentaires. Stefan van den Boogaard (1984) en Tim Arts (1985) werken bij reclamebureau mortierbrigade te Brussel. Alle drie zijn ze opgeleid aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie, en liepen ze stage bij reclamebureau Habbekrats – dat recentelijk een Gouden Kalf won met de film Rabat.

De kortfilm ‘Pagina 23’ werd gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om binnen 48 uur een korte film te bedenken, te filmen en te monteren. De enige handvatten die ze krijgen zijn een karakter, een genre, een voorwerp en één zin dialoog. Dit jaar gingen ruim 500 filmmakers in Utrecht de uitdaging aan.

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.