Serious Gaming in de Zorg

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober 2011 organiseert Stichting Games For Health Europe in het Muziekgebouw in Amsterdam voor de eerste keer de Europese conferentie Games for Health Europe 2011. Het congres geeft antwoord op de vraag welke bijdrage games- en simulaties kunnen leveren om de gezondheidszorg te verbeteren en betaalbaar te maken.

Gedurende twee dagen worden in zestig presentaties, workshops en demonstraties de laatste inzichten en gametoepassingen gepresenteerd in de ouderenzorg, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, fitness, medische educatie en gynaecologie. Organisator Jurriaan van Rijswijk haalde de conferentie van Boston naar Amsterdam: “Dit congres brengt een bijzondere mix samen van gameontwikkelaars, medische professionals en onderzoekers die allemaal hetzelfde doel nastreven: hoe kunnen deze gescheiden werelden beter met elkaar samen werken en hoe ontwikkelen we games die we effectief kunnen inzetten bij het trainen van artsen en verpleegkundig personeel, het behandelen van lichamelijke of geestelijke klachten van patiënten en aan ziektepreventie in het algemeen. “

Game op recept
Volgens van Rijswijk zijn spellen voor de zorg enorm in opkomst. Zo kunnen gynaecologen in de game ‘Birthplay’ moeilijke bevallingsscenario’s straks thuis oefenen op de PC . Kunnen jonge kankerpatiënten de speciaal ontwikkelde game ‘Re-Mission’ spelen waardoor ze beter leren omgaan met hun ziekte en sneller herstellen na hun behandelingen. Irak veteranen met het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) spelen een speciaal voor hen ontwikkelde game als onderdeel van een psychotherapeutisch behandelplan. Van Rijswijk: “Het is een kwestie van tijd, maar in de nabije toekomst ga je naar de dokter en krijg je als recept een game uitgeschreven die de klachten wegnemen. En precies voor dat soort vooruitstrevende toepassingen biedt dit congres het podium.”

Doelgroep
Doelgroep van de conferentie zijn Europese game producenten, uitgevers van games en simulatiespellen, IT bedrijven, managers van zorginstellingen, beleidsmakers van de overheid, onderzoekers en Ph.D studenten. De inhoud van de conferentie wordt bepaald in nauwe samenwerking met de moederorganisatie van Games for Health in Boston in de Verenigde Staten.
Registeren kan via www.gamesforhealtheurope.org

Lees ook – Crowdsourcing tegen Aids.

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.