Ik stop met roken, proloog

Morgen stop ik met roken. Althans, dan begint mijn kuur.

Mijn vrouw en ik hebben besloten dat we er klaar mee zijn. Dat stomme dure stinkende roken.

Normaal als mensen stoppen met roken dan heeft dat verschillende redenen. Redenen die je vaak hoort:

 • Conditie (tja daar kan ik ook voor gaan sporten)
 • Gezondheid (ik voel me kiplekker en gezond)
 • Stinkend (je ruikt het zelf niet)
 • Kosten (zelfs toen ik in de schuldsanering zat, was ik in staat om te roken. Je vindt altijd een manier)

Deze redenen gaan dus helemaal niet op voor ons. Mijn enige reden, als ik goed nadenk, is dat ik het wel tof zou vinden om niet te roken. Ik wil als onafhankelijke vrije geest kunnen leven. Ik heb mezelf afhankelijk gemaakt van sigaretten. Dat kan natuurlijk niet als je onafhankelijk wilt zijn. En eigenlijk weet ik ook wel dat het slecht is voor je. Ik lees het elke dag op de pakjes, maar dat is allemaal zo ver weg. Zelfs als iemand uit je omgeving de ernstige gevolgen ervaart.

Deze blog is niet bedoeld om steun van anderen te krijgen bij het stoppen. We gaan namelijk niet cold-turkey.

We gaan een middel testen waarmee onze overbuurman ook gestopt is. Het middel heet Champix. Champix is een kuur van twee weken met tabletjes die je moet nemen. Je moet gewoon doorroken, maar na een week schijn je er gewoon geen zin meer in te hebben. Ineens, over. Weg drang, weg verlangen. Dat lijkt me heerlijk en de moeite van het proberen waard.

Uiteraard hebben we dit met de huisarts besproken. Hij was er ook lovend over, dus we hebben een recept gehad. Een kuurtje van twee weken kost 51,90. De overbuurman heeft drie kuren gehad, maar dat heb ik er wel voor over. Ik zal proberen, als ik er aan denk, elke dag iets over te bloggen. Het schijnt namelijk effect te hebben op je slaapgedrag, dromen en energie.

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in stoppen met roken and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ik stop met roken, proloog

 1. Tim says:

  Heel veel succes met deze beslissing! Klinkt als een goede manier om van het roken af te komen.

 2. Chantal says:

  Stoer.. Ik ben benieuwd naar de effecten.. Ik ben er namelijk in mijn hoofd ook steeds vaker mee bezig om weer te stoppen. Hoor graag jullie ervaring! Cx

 3. Madelon` says:

  Leuk om zo je gedachten te lezen, stoer dat jullie het besluit hebben genomen, en vooral leuk de momentopnames op de dag te lezen (ik doel ook even op je vervolgblog). Groet!

 4. JW,
  Heel veel succes.
  Wat mij heel erg hielp was noteren bij elke sigaret welk/hoeveel behoefte ik eraan had en hoe lekker deze was.
  Uiteindelijk viel het op dat alleen de allereerste in de ochtend het lekkerst was.

  Succes met champix ook aan Marielle

  Groet

  Senol

Comments are closed.