Spelen met Klout, in 1 dag 10 punten erbij

Klout. Genoeg over schreven en genoeg over geluld. Ik was bezig om mezelf te ontklouten nadat het volledig onduidelijk was geworden hoe het allemaal berekend wordt. Stond ik ruim een maand geleden nog op een Kloutscore van 76 (jippie, ik ben  76% Justin Bieber), na de nieuwe berekenmethode was mijn score gekelderd naar 41.

Ik had ineens geen invloed meer!!! (#snif #boeien)

De score was vanzelf gekomen en vanzelf weer verdwenen.

Nu is onlangs naar buiten gekomen dat Klout maar vier netwerken meeneemt in de berekening van de Score. Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Alle overigen zoals Instagram, Foursquare, Flickr, YouTube etc… zijn alleen voor het verzamelen van jouw gegevens voor eigen gebruik van Klout. Ze tellen dus niet mee in de berekeningen.

Dus eergisteren besloot ik alle accounts te verwijderen van Klout (ontkoppelen bedoel ik)en alleen mijn Twitter actief te laten. En zie hier het resultaat:

Dat is best apart, het verwijderen van de andere accounts geeft eerst een boost naar 65 en knalt daarna 10 punten omlaag. LEuk effect, leuk grafiekje.

Dus vanochtend heb ik mijn persoonlijke klout-koers weer een andere kant opgegooid. Ik heb namelijk Google+ en Facebook weer gekoppeld.

Google+ is zojuist geindexeerd door Klout, Facebook kost wat meer tijd. Maar het heeft al direct effect op alle onderdelen. Kijk maar eens hieronder:

Met name de laatste grafiek is apart. Die laat een daling zien als er meer netwerk bijkomt.

Het heeft resultaat in ieder geval. Mijn Klout Score is in ieder geval even 10 puntjes gestegen in 1 dag door alleen toevoeging van Google+. Nu kijken of Facebook ook 10 puntjes erbij brengt. Als dat zo werkt dan koppel ik ook LinkedIn nog :)

 

Oh ja, mijn invloed is in ieder niet toegenomen of afgenomen. Hoop ik.

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.