Bellen met onbekend nummer is niet meer van deze tijd. Stop ermee!

Al enkele weken word ik elke dag gebeld door iemand met een verborgen telefoonnummer. ‘Onbekend nummer’ staat er dan in mijn scherm. Dat betekent niet dat het voor mij een vreemd nummer is, nee de beller wil zich liever niet bekend maken.

Ik neem dat uit principe niet op want iemand die zich niet bekend wil maken kan nooit goede bedoelingen hebben. Ik laat de telefoon gewoon overgaan en wacht netjes tot ze de voicemail hebben ingesproken. Op die manier maken ze zich wel bekend en bel ik, als het geen telemarketing is, terug. De persoon of organisatie die mij al weken probeert te bellen weigert ook een voicemail in te spreken. Heel vervelend en heel irritant.

Overheidsdiensten maken ook nog wel gebruik van onderdrukte nummers, maar in de tijd van een transparante overheid is dat ook niet meer van deze tijd. Waarom blijven mensen hier dan toch mee bellen? Als je belt met onbekend nummer sta je in principe niet open voor een dialoog. Je wilt namelijk niet dat de persoon die jij belt je terug kan bellen. En de tijd van eenrichtingsverkeer communicatie ligt toch wel ver achter ons.

Wat voor excuus kan iemand tegenwoordig nog hebben voor anoniem bellen? Ik kan echt geen goede reden bedenken. Als jij er wel eentje weet laat hem dan hierachter in de comments. Dan ga ik er met alle plezier en liefde op reageren.

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged . Bookmark the permalink.