De morgenstond heeft goud in de mond – voordeel van vroeg opstaan!

Zojuist zag ik een berichtje op Facebook van Vivianne:

Schermafbeelding 2013-04-25 om 09.04.06

En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik sta elke dag om 06:00 op. Of ik nu wel of geen afspraken in de ochtend heb. Dit is namelijk mijn beste energiemoment.

In die ochtend uurtjes schrijf ik blogs (zoals deze), werk ik presentaties uit, stel ik offertes op en doe ik administratie. In de regel kan ik tot aan 09:00 een volledige werkdag invullen.
Waarschijnlijk is dat omdat mijn hersenen nog wakker moeten worden en ik me als ADD’er daardoor beter kan concentreren. Later op de dag lopen mijn gedachtenstromen namelijk altijd door elkaar, geprikkeld door telefoon, e-mail, social media en andere disruptieve communicatie.

Dus de ik kan de uitdrukking, de morgenstond heeft goud in de mond ten zeerste onderschrijven. Dus mijn tip aan ondernemers, als je echt bergen werk wilt verzetten, begin dan voordat de rest van de wereld wakker wordt en je afleidt.

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in column, ondernemen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to De morgenstond heeft goud in de mond – voordeel van vroeg opstaan!

 1. @jwalphenaar says:

  Tip voor ondernemers die veel werk willen verzetten! http://t.co/w7vxrSG4US #ondernemen

 2. CoachSander says:

  Heel erg persoonlijk… Zo moet ik er niet aan denken om zo vroeg op te staan om dan achter mijn computer te gaan zitten…

  Maar ik kan s’avonds met laptop op de bank nog hele trajecten uitzetten… 🙂

 3. Dirk Vens says:

  Het 25ste uur heeft mij tien jaar terug een master diploma geschonken. Het heeft mij veel doorzettingsvermogen gekost om gedurende twee jaar elke -ELKE- morgen één uur vroeger op te staan. Maar het rendeerde !! Veel beter rendement dan een uur langer opblijven. DOEN !

Comments are closed.