Integreer social media in je Gmail met Rapportive #socialcrm

Gmail is een fantastische mail oplossing. Ik kan niet anders zeggen. Ik heb al mijn mail accounts er aan gekoppeld en sinds ik Mailbox gebruik is het ook eindelijk overzichtelijk geworden.

Veel devices en clients voor alleen gmail

Ik lees en verwerk mijn mail op mijn telefoon, de iPad en vaak ook nog via Zimbra Desktop (een soort Outlook variant). Allemaal verschillende devices en clients om hetzelfde te doen – chaos in de mailbox verminderen en de to-do list afwerken.

Maar het gebeurt ook heel vaak dat ik het gewoon via de browser doe op gmail.com. En daar heb ik nu een leuke uitbreiding voor gevonden: Rapportive.

Slimme plug-in

Rapportive is een plug in voor gmail, die je de social accounts koppelt aan de mensen met wie je e-mail contact hebt. En… hij zet deze informatie neer in plaats van de advertenties aan de zijkant 🙂 Hoe vet is dat?

Schermafbeelding 2013-05-31 om 08.52.16

 

Nog niet connected?

Maar je mailt ook wel eens met mensen met je nog niet verbonden bent op sociale netwerken. Dan is het vrij simpel. Je ziet dat namelijk direct:

Schermafbeelding 2013-05-31 om 08.30.07

 

Bijvoorbeeld een mailtje van Janet Daniels die mij afgelopen week interviewde. Ik zie direct dat wij niet verbonden zijn op LinkedIn. Een klik op de knop Connect en ik kan haar vanuit Gmail direct een persoonlijke uitnodiging sturen:

Schermafbeelding 2013-05-31 om 08.30.50

Social CRM?

Je kunt ook meteen notities over een persoon plaatsen dus eigenlijk wordt dit al langzaam aan een social crm systeem. Het enige jammere is dat het alleen op de desktop client werkt. Ook proberen? Ga naar raportive.com en installeren maar!

 

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in SIMPEL. zakendoen met social media, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.