Een warm bad in een bloedheet Antwerpen – #smc03

31 graden. Een snikhete dag. Ook in Antwerpen. De organisator (Cain Ransbottyn) kennende zou deze avond weer een dolle boel worden. In verband met de hitte had hij extra veel koude drankjes ingeslagen. Ik mocht daar spreken en zou na mijn presentatie ook wel de nodige drankjes lusten met die hitte.

Hotel

IMG-20130723-WA0010Dus ik had, heel verstandig, een hotel geboekt. En daar ging ik eerst heen om nog een koude douche te nemen en me om te kleden.

Foute keuze. Het was een soort van sekshotel waar je ook overdag de kamers kunt huren. Zo’n hotel waar je Flatscreen groter is dan het bed. Nou ja bed, een bordeelombouwbak met matrassen erop.

Zo’n hotel waar de badkamer (douche en wasbak) niet afgesloten is en waar al een handdoek op de vloer ligt in plaats van een badmatje. Zo’n hotel waar je geen toilet op je kamer blijkt te hebben, maar waar je pas ‘s nachts met hoge nood achter komt.

En het bleek ook nog 10 minuten rijden te zijn tussen het hotel en de locatie waar alles plaatsvond, Kube8 – de Antwerpse Seats2Meet. Foute keuze dus. Geen drank voor mij 🙁

De douche was wel goed koud, dus opgefrist ging ik naar Kube8.

De locatie

Kube8 is sinds enkele maanden door de eigenaren ingericht als een Seats2Meet, zoals we deze in Nederland zo veel kennen. Gratis werkplekken met gratis WIFI, koffie, thee, etc… En daar wordt al gebruik van gemaakt. Volgende week is de officiele opening dus dan zal het nog drukker worden. Het is pand is inspirerend en gaaf ingericht. Zoals onder andere met deze action figure beelden.

20130723_180903

20130723_185355Er hadden zich totaal 180 mensen ingeschreven voor deze bijeenkomst, waaronder een aantal Ollanders die ik persoonlijk ken. Dat is best veel met deze hitte midden in de vakantietijd. Op de eerste etage stonden de stoelen al klaar. Was er een hot tubb gevuld met ijsblokjes en waterflessen en er was een heuse Gin-tonic bar (gesponsord door GinTonicShop.be).

Voldoende verkoeling dus.

Het dakterras

Ik werd meteen meegenomen naar het dakterras alwaar een aantal Poolse arbeiders druk bezig waren met de aanleg van een kunstgazon. Vanaf volgende week komt daar namelijk een hot tubb cinema, waar je dus in een bad met vier personen, film kunt kijken. En er komen meerdere van deze tubbs. Ook komt er een Filipijnse Truck (zo’n kleurrijk beschilderd ding) op het dak en een heuse DJ-booth. Op mijn vraag: “Waarom?” was het antwoord duidelijk: “Waarom niet?”.

20130723_174115

Ik kan niet wachten tot het af is en ik daar een heerlijke avond in bad naar een topfilm mag kijken. Benieuwd wat de dress-code wordt…

De presentatie

Rond 19:00 begon het aardig vol te lopen. Een aantal bekende Ollanders en veel onbekende Belgen. Ter verkoeling had ik, nadat ik maandag bij een workshop merkte dat mensen daar mijn kaart als waaier gebruikten, alle stoelen voorzien van een van mijn waardekaarten. Uiteraard was het neerleggen van de kaarten weer een wedstrijdje tussen mij en Cain. Competitiedrang blijven we houden 🙂

20130723_184913

Om 19:30 begonnen we eindelijk. De zaal was vol. Respect voor iedereen die met deze hitte ervoor koos in een warme zaal met heel veel mensen te luisteren naar mijn verhaal en dat van Cain.

20130723_193736

En het was leuk, heel leuk. Belgisch publiek is fantastisch en helemaal niet anders dan Nederlands publiek. Ze luisterden aandachtig, reageerden op mijn vragen en ze hielden het de hele drie kwartier vol (inclusief 172 slides). Daarna volgde een welverdiende pauze voor de nodige verkoeling.

Veel leuke reacties en mensen die me aanspraken. Het gaf een goed gevoel en ook de Gin-tonic (ik heb er toch aan eentje gewaagd) smaakte heerlijk! Het voelde als een warm bad in een bloedheet Antwerpen.

Met de nodige koele drankjes achter de kiezen was het publiek voldoende opgewarmd voor de presentatie van Cain Ransbottyn over Automatisatie op social media. Daar kondigde hij ook meteen zijn Klout Party aan. Hoe hoger je KloutScore, hoe hoger je in het pand mag tijdens dit feest. Als je Kloutscore hoger dan 60 is, mag je zelfs op het dak en krijg je gratis drank. En om alle aanwezigen tegemoet te komen gaf hij allerlei tips om de Klout score te verhogen. Dat wordt een mooi feestje!

Rond 23:00 aangekomen in mijn sekshotel. Het was een wilde nacht waarbij ik helemaal leeggezogen ben door meerdere muggen.

Hieronder de slides van mijn presentatie en de volgende keer #SMC03 ben ik er weer bij. Gewoon voor de gezelligheid en de toffe Belgen.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in presentatie_contentmarketing, presentatie_socialmedia, presentatie_trends, Presentaties and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Een warm bad in een bloedheet Antwerpen – #smc03

  1. Peter Kentie says:

    Insprirerend betoog, echt goed dat je verslag doet van je bijdrage aan zo’n event. Ik doe dat nooit en mis duidelijk kennis en ervaring om dit zo te delen met derden. Dank man!

  2. Mooi verslagje. Heb de slides en linkje voor de volledigheid toegevoegd in mijn blogverslag.

    Volgende keer spreek ik je wel even aan op het dakterras tijdens de klout party. 😉

  3. Me too 🙂 ik ben alvast erg benieuwd! Tot dan heren!

  4. “simpel” 😉

    *en tot de volgende dan. misschien. als je verdwaald op een verkeerd verdiep

Comments are closed.