Review #smartensexytheater

Gisteravond was ik in het Parktheater in Eindhoven. Een zaal vol met enthousiaste, joelende vrouwen. De natte droom voor elke mannelijke spreker, toch? Alleen stond ik niet op het podium, maar ik zat, als een van de weinige (totaal drie geteld) mannen tussen de wilde vrouwen.

1384370_10200849176019483_171579256_n

Vrouwen van allerlei pluimage. Jong en oud, groot en klein. In grote groepen en als vriendinnen waren ze hier samengekomen voor een zeer bijzondere happening, de smart en sexy theatertour van Lisa Portengen.

Lisa en Smart en Sexy?

Ik ken Lisa virtueel al iets langer dan in het echt. In de begintijd van Twitter, kende je mensen op Twitter heel goed. Je volgde hun doen en laten en het was nog overzichtelijk. Zo volgde ik ook met veel interesse Lisa Portengen, die een soort van sekte leek te leiden. De cultus van Smart en Sexy vrouwen. Maar dat bleek een van mijn vele vooroordelen. Smart en Sexy is geen sekte. Het is een beweging of filosofie die vrouwen leert hun sterke kanten beter te tonen. Een soort van coaching,  maar dan niet op de suffe NLP manier. Een beweging die veel vrouwen aantrekt. Feminisme in een modern en positief jasje? Nee, dat zou Lisa tekort doen. De Smart & Sexy vrouwen hebben namelijk geen hekel aan mannen en vechten ook niet tegen een glazen plafond of heerschappij van de man. Nee, ze willen het beste uit zichzelf halen.

Eerste ontmoeting

Ik ontmoette Lisa voor het eerst in April 2011 bij Toomler in Amsterdam. Tijdens een Stand Up Inspiration avond mocht ik een presentatie geven. Lisa zat daar voorste rij en ik herkende haar ogen. In de pauze sprak ik haar aan en het eerste wat ze deed was mijn bovenste knoopje losdoen van mijn bloes: ‘Zo, dat staat veel sexyer’. Vanaf dat moment kon ze niet meer stuk bij mij, zoals u begrijpt 🙂

Hierna ging ik Lisa nog beter volgen. De smart en sexy rokjesdagen en de tattoo. En toen ineens hoorde ik van het waanzinnige plan dat ze een eigen theatertour ging opzetten. Ambitieus maar ook supervet. Doe dat maar eens.

Theatershow voor vrouwen?

Een theatertour voor vrouwen. En toch wilde ik er heen als man. Omdat ik Lisa bewonder en wil zien hoe zij dat doet. Ik wil leren van haar inzet en aanpak.
Dus samen met mijn vrouw ging ik gisteren vol verwachting naar het Parktheater. Door de drukte in de stad van de Dutch Design Week, kwamen we te laat aan. De voorstelling was net begonnen, dus we moesten achter in de zaal plaatsnemen. Maar we hebben niets gemist van de show. Muziek, dans, zang, humor en vooral het bewegen van het publiek. Het zat er allemaal in. Lisa kan zingen, Lisa is grappig en Lisa weet alle vrouwen in de zaal te raken. Mijn vrouw, in het begin sceptisch ‘Wat doet die Lisa dan?’,  heeft genoten.

Het Luxortheater maakte onderstaande video. Mooier kan het niet weergegeven worden.

Het is duidelijk. Lisa is een vrouw met een missie. En niet voor zichzelf, maar voor alle vrouwen in Nederland. En de missie slaat aan.

Vrouwen van Nederland

Ik doe hierbij een oproep voor de vrouwen van Nederland. Dat zijn er veel, dat weet ik. Ga naar de show van Lisa bij jou in de buurt. Laat je verrassen en verwennen. En neem je man niet mee, maar je zus, vriendin, dochter of moeder.

Mannen van Nederland

Als je als man meer begrip wilt krijgen van de psyche van de vrouw, dan is dit een aanrader. Je zult met eigen ogen ervaren waar vrouwen op reageren, waar ze blij van worden en een beetje hoe ze in elkaar zitten. Ik heb er een hoop van geleerd, ook al was het wel heel vreemd als een van de weinige mannen!

 

Tot slot: De goodiebag is niet interessant voor een man 🙂

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in bloggen, fun, Mijn mening and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Review #smartensexytheater

  1. CoachSander says:

    Mooie review Jan Willem! Je maakt mij erg benieuwd naar de show!

Comments are closed.