Inspiratie? Pablos Holman #inspiratie

Pablos Holman
Tijdens mijn lezingen vertel ik er wel eens over en ik krijg ook wel vaak de vraag, waar word jij nou door geïnspireerd.

Ik word door best veel dingen geïnspireerd. Door alles om me heen (radio, TV, social) en door de mensen die ik ontmoet. Maar ik haal ook veel inspiratie uit YouTube. Ik hang daar best veel rond en soms kom ik iets interessants tegen en dan wil ik ook alles daar over weten. Ik heb mezelf nu dan ook voorgenomen om hier over te gaan bloggen en deze inspirators met jullie te delen.

De eerste persoon die ik wil benoemen is Pablos Holman. De man is uitvinder en hacker van beroep. En met de organisatie waar hij voor werkt zetten ze de hacker principes (kijken waar je binnen bestaande protocollen kunt afwijken) in om wereld problematiek aan te pakken.

Zo hacken ze het malaria protocol en hebben ze daar zelfs een starwars achtige oplossing voor bedacht met behulp van consumenten electronica. Ook kijken ze naar het wereldwijde energie probleem.

Allemaal zaken die voor ons allemaal herkenbare problemen zijn, waar zij met hele creatieve oplossingen komen. Ik word erg enthousiast van deze ideeën dus ik deel dit graag.

Kijktip: 12:22 Energie oplossing

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in inspiratie, Trends and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.