Natuurlijk is het leuk dat alle Prezi-enthousiastelingen en Prezi-Jehova’s zeggen dat Prezi de PowerPoint killer is. Maar dat is gewoon niet zo.

Ferry Peereboom van PPTStudio. laat zelfs zien in onderstaande video dat je met PowerPoint hetzelfde effect kunt krijgen als met Prezi.

Video via Socialmedia.nl

Oproep tot een battle.
Ik zou, als enthousiast PowerPoint gebruiker waarbij ik een lijn in een verhaal cruciaal vind, graag een keer een battle aangaan met een Prezi-specialist. Eigenlijk een heel eenvoudige battle. We komen samen op een locatie en krijgen van een onafhankelijke derde partij een onderwerp om een presentatie over te geven. Vervolgens krijgen we twee uur de tijd om een presentatie van een kwartier te bouwen. Allebei in onze eigen tool. Vervolgens gaan we deze voor een publiek presenteren die ons zal beoordelen op het gebruik van de tool.

Welke prezi-specialist durft?
Ben jij overtuigd van Prezi en lijkt het je leuk om deze uitdaging aan te gaan, meld je dan hieronder aan. Het lijkt mij leuk om te zien of we elkaar kunnen uitdagen.

Update 09:05:
Er blijkt een kwartier na plaatsing van deze post veel animo te zijn bij de mensen om als publiek aanwezig te zijn. Het lijkt me daarom leuk om het concept verder uit te werken tot een evenement waarbij er drie PPT/KeyNote gebruikers en drie Prezi-gebruikers tegen elkaar gaan strijden. Ik denk dat Juni een mooie maand is om dit te laten plaatsvinden. Wie wil er helpen met de organisatie van dit evenement? Heb jij zin om mee te denken, mee te helpen, te sponsoren of en locatie ter beschikking te stellen? Mail mij even op janwillemalphenaar@gmail.com of bel mij op 06-27066822.

Update 09:07.
Ronald van den Hoff van Seats2Meet wil er graag aan meewerken dus de locatie is geregeld. Hoera! Dat gaat lekker snel.

Update 10:15.
Jeanet Bathoorn, een Prezi-specialist die hier in September ook een evenement over organiseert, neemt graag de uitdaging aan. Evenals Jessica de Kok en Marcel Engelman.

Update 14 april. The Battle is een feit. Ik heb er maar even een aparte website voor gemaakt op www.powerpoint-prezi.nl