Vandaag deelde ik weer eens paar een top-10 lijstjes op Twitter. Gewoon omdat het lekker wegleest en omdat ik uit mijn PR-verleden weet dat dit meestal wel goed werkte.

Een top-lijstje is vaak een samengestelde lijst op basis van een onderzoek of de persoonlijke mening van de auteur. Deze lijstje worden altijd snel gedeeld maar meestal niet eens zo goed gelezen.

Ik deelde vanochtend, binnen een minuut na elkaar, de volgende twee lijstjes.

Top is flop?

En daar kreeg ik direct twee reacties op die eigenlijk (zeker weten) wel terecht zijn:

Kritiek? Daar moet je wat mee doen.

Als er iets is dat ik geleerd heb de laatste jaren dan is het wel dat kritiek het begin van iets moois kan zijn. Mits terecht en door de juiste personen geuit en dat is in dit geval aan de orde. Dus, wat gaan we doen?

Wat zijn de top-irritaties bij top-lijstjes?
Laten we gaan crowdsourcing en co-creeren. Dat is tenslotte hip en niet voor niets. Dus ik vraag jullie om hieronder suggesties te geven voor de lijst: De top 10 meest irrante zaken aan top lijstjes. Mogen er ook 11 of 7 worden.