Een tijdje geleden viel mijn aandacht op IJsland. Dat kwam doordat ik Ronald van den Hoff tijdens een presentatie hoorde vertellen dat IJsland zijn grondwet via crowdsourcing had bepaald. Dat vind ik als crowdsourcing mannetje natuurlijk interessant.

IJsland, onbekend en onbegrepen
Maar ik ging verder zoeken over IJsland en stuitte op heel veel informatie die mij totaal onbekend was. Ik heb daar toen over gesproken met Coach Sander en ook hij was verbaasd, nieuwsgierig en geprikkeld. Tijdens het Will You Innovate festival hebben we een duo-presentatie over IJsland gegeven. Dat leidde ook bij de deelnemers tot veel vraagtekens, verbazing en zelfs verbijstering.

Gisteravond heb ik een Pecha Kucha presentatie gegeven. Een format waarbij je exact 20 slides in elke 20 seconden moet behandelen. Een format dat ik nog nooit gebruikt had, maar dat ik graag eens wilde testen. En je raadt het onderwerp al: IJsland.

IJsland kan gezien worden als voorbeeld van economisch herstel na een crisis. IJsland is namelijk al hersteld. IJsland is failliet gegaan in 2008 en is er weer bovenop.

Bekijk de video met de slides en verbaas je over waarom wij hier niets van weten. Verbaas je over hoe inspirerend IJsland dit heeft opgepakt. Het geluid is niet zo goed, maar wel te verstaan en het videobeeld is donker. Maar het gaat om de slides en het verhaal 🙂

Reacties hier op zijn meer dan welkom. En je mag dit natuurlijk ook delen via de social media buttons.