Opzouten met je zoethoudende zoutactie. #ns

Ik heb sinds iets langer dan een jaar een voordeeluren abonnement van de NS.

Ik heb dat abonnement genomen zodat ik 1e klas kan reizen tegen het tarief van de 2e klas. Als ik dan met de trein ga dan kan ik tenminste zitten en heb ik minder last van de herrie om me heen. Op die manier kan ik mijn reistijd optimaal gebruiken en gewoon werken met mijn laptop.

Nu heeft de NS wat probleempjes gehad met het slechte weer en daardoor zijn ze bezig met allerlei zoetmakertjes. Zo mogen abonnementshouders die normaal 2e klas rijden, nu gratis in de 1e klas zitten.

Hallo? Ik had juist een abonnement zodat ik rust had, nu kan ik dus gewoon niet meer met de trein en moet ik verplicht weer met de auto voor lange afstanden. Maar vanochtend kreeg ik een mooi persoonlijke mailtje van de NS:

Geachte heer Alphenaar,

Het strenge winterse weer heeft in het Europese verkeer huisgehouden. Daar heeft u mogelijk hinder van ondervonden. Zo heeft u wellicht gemerkt dat ook wij speciale winterdienstregelingen hebben moeten inzetten, om zoveel mogelijk treinen wel te laten rijden.

Op dit moment rijden wij de normale dienstregeling. Toch kunnen treinen korter en daardoor drukker zijn. Wij zetten alle beschikbare treinen in en werken volop aan het herstellen van de treinen die door de winter buiten dienst zijn geraakt. Om drukte in de spits te beperken, introduceren wij diverse ‘zoutacties’. Hiermee stimuleren wij reizigers zoveel mogelijk buiten de ochtend- en avondspits te reizen.

Voor u als vaste klant hebben wij ook een speciale ‘zoutactie’. Wij bieden u aan om met uw Voordeelurenabonnement voor slechts € 2,50 met NS in de 2e klas te reizen op werkdagen na 19.00 uur. Om gebruik te maken van dit aanbod koopt u een Railrunnerkaartje. Dit aanbod geldt van vrijdag 7 januari tot en met maandag 31 januari 2011.

Voor meer informatie over de ‘zoutactie’ en actuele reisinformatie kijk op ns.nl.

1e klas behandelen als kleine kinderen?

Nou lieve mensen van de NS, ik heb ook een zoutactie voor jullie. Ik wacht wel weer tot het lente is voordat ik gebruik maak van jullie diensten. Een railrunner-kaartje is voor kinderen. Als jullie je 1e klas abonnement reizigers als kinderen gaan behandelen dan is er toch iets niet goed.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Mijn mening and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Opzouten met je zoethoudende zoutactie. #ns

 1. Rob says:

  helemaal mee eens, JW !
  Verkeerde zuinigheid; na 19.00 uur is ook niet echt een oplossing. Een weekje gratis reizen voor vaste klanten is te duur?
  Je leest door het hele verhaal een lijn van zoiets als; we weten dat we iets moeten doen maar het mag niets kosten.
  Jammer, gemiste kans!

 2. René says:

  Ik reis tweedeklas en mag nu ook eersteklas reizen. Jammer dat ik met Syntus reis, waar dat niet mogelijk is.

  • JW says:

   Dat is leuk voor tweedeklasreizigers (in jouw geval dan niet) maar dat is een slechte zaak voor eersteklasreizigers. Die zijn weer de dupe hiervan.

 3. RobBuddingh says:

  toch echt weer zo’n eerste klas plebs reactie.
  Leve het volk
  😉

 4. yvonne says:

  Jah leuk die acties weer,
  Natuurlijk moet je voor de FYra tussen amsterdam en rotterdam een normaal kaartje kopen, want de railrunner is daar niet geldig natuurlijk.
  En na 19:00 uur komop daar heb je alleen op vrijdag avond wat aan, de rest van de tijd niet.

  Leve de ns, NOT

 5. N.Raats says:

  Zoutactie: railrunner kaartje na 19 uur?!?! Wat heb ik daar nou aan als ik alleen overdag reis . Inderdaad een stom zoethoudertje!! Zo kan ik ook cadeaus geven. Nou bedankt hoor, Gr. N.R.

Comments are closed.