Verslag van een foto-sessie

IMG_2076Als spreker word ik vaak gevraagd om hoge-resolutie foto’s aan te leveren. Die zijn dan nodig voor brochures of het programma van een evenement waar ik dan mag spreken. Een goede foto is nog niet zo eenvoudig. een goede foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Nu zijn er wel vaak foto’s van me gemaakt voor interviews, maar die zijn altijd eigendom van de opdrachtgever. Daar kan ik dus niets mee. Het werd dus tijd om dit eens professioneel aan te pakken en dan het liefst met iemand uit mijn eigen netwerk. Dan kom je al snel bij Punkmedia uit van HenkJan Winkelmaat.

Dus toen ik Henk-Jan weer tegenkwam op het zoveelste event waar hij de fotografie verzorgde werd de afspraak snel gemaakt. Henk-Jan heeft in 2009 ook meegewerkt aan de proefopname van een scene in DSB-Themovie waar hij de volledige camera-techniek, geluid en montage verzorgde.

Posted using Mobypicture.com

Afgelopen vrijdagochtend ben ik in de kou met Henk-Jan in Arnhem op pad gegaan. Zijn mobiele studio om zijn lichaam gehangen, gingen we op zoek naar goede locaties. We hebben zo’n vier uurtjes samen de kou getrotseerd en uiteindelijk hebben we een aantal bruikbare shots kunnen maken. Ik heb namelijk het probleem dat ik door de tand des tijds best wel aardige wallen heb opgebouwd. Daar baal ik zelf van en ik wil nooit dat dat de foto overheerst. Daarnaast kom ik (gelukkig) beter over op Zwart-wit. Gelukkig omdat ik zelf een fan ben van zwart-wit fotografie en Henk-Jan ook.

Onderscheidend vermorgen

Er zijn veel fotografen waar je terecht kunt voor een shoot in een studio. Allemaal professionals met goede apparatuur en goede verlichting. Maar er moet iets zijn dat een fotograaf onderscheidt. Anders krijg je van die standaard foto’s en daar zat ik ook niet op te wachten. Henk-Jan probeert in zijn foto’s de persoon die op de foto staat meer naar buiten te brengen. Daarvoor besteedt hij tijd aan je. Hij vraagt veel en luistert. Hij bouwt een band met je op waardoor er vertrouwen ontstaat. Dat vertrouwen heb je nodig om jezelf te kunnen zijn, zodat hij het kan vastleggen. Daarnaast is Henk-Jan een expert in het vastleggen van scherpte. Om dat uit te leggen zet ik hieronder een paar foto’s die dat goed weergeven.

4T8Z5081
Boris Veldhuyzen van Santen door Punkmedia.

IMG_4690
Marco Derksen door Punkmedia.

4T8Z5077
Alexander Klopping door Punkmedia.

Overtuigd?
Ik wel. Hieronder de foto’s die ik voor mijn profielen ga gebruiken en die ik zal aanleveren als er weer high-res foto’s gevraagd worden.

jwalphenaar

IMG_2113

IMG_2076

IMG_2204

IMG_2259

IMG_2261

IMG_1993

IMG_2298

IMG_2209

De volledige sessie vind je hier.

Punkmedia voor al je foto’s

Dus mocht jij ook op zoek zijn naar een goede serie foto’s waar je wat mee kunt, neem dan contact op met Henk-Jan. Een fijne kerel waar je een leuke ochtend of middag mee hebt met als blijvende herinnering een super set met foto’s.

Voor meer werk van Henk-Jan verwijs ik je naar zijn Flickr-pagina.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in fun, Prive dingetjes, Tips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Verslag van een foto-sessie

  1. Hulde aan Henk-Jan. Ik zei het al op twitter, nav 1 foto: Rock ‘n Roll. Foto’s zeggen soms meer dan 1000 woorden en dit is JW Alphenaar in de “pure concentrated juice” versie. Geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Een fantastische set foto’s, die in mijn ogen allemaal bruikbaar zijn, ook multi inzetbaar. Er zitten er een paar bij die ik echt vind uitblinken: De laatste in kleur bijvoorbeeld. En nummer 2 en 6.

    Je wordt weergegeven zoals je bent en er valt wat te beleven aan de pica’s.
    Kortom: je mag trots zijn.

    Thumbs up!!!

  2. Ik moet mij echt inhouden om hier niet een plagerige opmerking te maken. Maar zo dan: goede foto’s!

Comments are closed.