Hoe Woningbazar met Twitterspam evenementen verpest

Vanavond kon ik helaas niet aanwezig zijn bij het verjaardagsfeest van Social Media Club Utrecht.

Een leuke oplossing is dan om via Twitter de bezoekers te volgen die je dan netjes updaten over wat er gebeurt. Tenslotten hebben ze net als wij bij #smc040 een hashtag, namelijk #smc030. Maar dan ineens heb je daar de spammers. Was dit voorheen voornamelijk Amerikaanse porno-spam, nu is het een Nederlandse huizenverkooporganisatie die op een populair onderwerp op Twitter (Trending topic) probeert mee te liften.Het betreft WoningBazar van Laxmiguru. Dit bedrijf hanteert een wel heel dubieuze aanpak.
Zij zeggen overigens zelf dat zij werken volgens de Vedische Filosofie. Sinds wanneer valt Spammen daaronder?

Zij zien dat #smc030 een populair onderwerp op Twitter is, dus gooien zij hun SPAMbot hier bovenop om de volledige timeline hiermee te vervuilen.

Dit soort organisaties moet gewoon verboden worden bij wet. Iemand enig idee om dit aan te pakken? Zij maken het voor elk evenement onmogelijk om nog gevolgd te worden door Twitter. En of ze hiermee meer huizen verkopen?

Als u uw huis wilt verkopen, zorgt u dan dat u niet met deze organisatie in zee gaat, want u wilt zich toch niet inlaten met spammers?

Hieronder een deel van hun tweets die mijn avond en die van vele anderen verpesten. En let op, u zult dit soort mensen vaker tegenkomen.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Mijn mening, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Hoe Woningbazar met Twitterspam evenementen verpest

 1. Mike van Hoenselaar says:

  Een deel van de spam? Ze staan er allemaal ;-). Wat je zou willen zijn filters. Die zijn in veel fountain of stream apps wel aanwezig. Helaas nog niet in allemaal.

  Ook de Twitter app ondersteunt het niet. Hiermee zou je je eigen stream schoon kunnen houden. Alhoewel het probleem dan bij de gebruikers neergelegd wordt ipv Twitter.

  Deze kan deze account gelukkig steeds vaker vinden. Als 5 mensen deze account met block and spam betitelen dan wordt de hele account onschadelijk gemaakt. Dat zou een optie kunnen zijn voor de account hierboven.

 2. Peter van Beelen says:

  Als een antal smc030 bezoekers hem blocken en spammen houdt het vanzelf een keer op.

 3. Senol Tapirdamaz says:

  @jwalphenaar
  Ben pas sinds kort op twitter, maar als je deze spammer blocked.. is dan het probleem niet verholpen?
  Is dat ook niet meteen het zelfreinigend vermogen van social media/twitter?

  groet

 4. Iris Kuster says:

  Dat wordt dan dus 25 accounts blocken en markeren als spam… Echt jammer dit. Hopen dat de makers van deze Bot ‘m snel onschadelijk maken. Dan kunnen wij weer prettig meelezen met de evenementen, met ÊÊn spammer minder.

 5. Eric Suiker says:

  Ik volg altijd de hashtag #makelaar en die zit tegenwoordig helemaal verstopt door deze man. Heb hem daarop aangesproken maar het antwoord was dat het internet niet van mij is en dat hij dus mag doen wat hij wil. De enige oplossing is helaas dat we per account spam moeten melden en moeten blocken.
  En dan te bedenken dat er makelaars zijn die hem betalen om onze timeline vol te kotsen met zijn mediashooting. Die snappen niet dat spam contraproductief is. Spam doet het ook altijd goed in je google rankings…not…
  Laxmiguru moet monddood gemaakt worden.

 6. henri achterkamp says:

  Sjemig, hÊ, wat een vervuiling. Daar wordt je toch helemaal gestoord van. Ik vind dit echt zware spam. Tis zeker niet netjes om zo’n bluk over een evenement heen te gooien. Er is ook nog zo iets als nettiquete.

 7. Petrah says:

  Het goede nieuws is volgens mij dat Twitter alle accounts verwijderd heeft!

 8. ThE_ED says:

  In principe is posten onder een bepaalde hashtag niet verboden, ze zijn niemands eigendom. Wat Woningbazar hier doet zou echter ws. wel verboden kunnen zijn onder de regels voor spam en in ieder geval heeft Twitter zelf regels tegen “duplicate Tweets”. (Ik dek dat ze mede daarom suspended zijn.)

 9. Tja… #smc030 vond bij ons in Seats2meet.com plaats dus zag het gisteravond ook voorbij komen. Ik besloot gisteren om eerst eens netjes de dialoog aan te gaan en kwam via wat omwegen terecht bij de initiatiefnemer @laxmiguru. Via contactformulier aangegeven dat dit niet op prijs werd gesteld. Ik deel deze dialoog graag met jullie…

  Reactie van @laxmiguru: “Wij vragen jou niet om ons te volgen, derhalve is het geen spam! Je kunt ten alle tijde stoppen met volgen!”

  Omdat ik er van overtuigd ben dat context bepalend is voor handelen besloot ik te ‘helpen’ en stuurde een reactie waarin ik toelichting gaf op de bedoeling van hashtags en ook de wijze waarop deze tijdens events ingezet worden om de verbinding tussen deelnemers van het event EN daarbuiten te maken en interactie te stimuleren. Tevens duidelijk gemaakt dat relevantie tussen de hashtag en de aangeboden content ontbrak en daarom in mijn ogen misleidend was en dit als spam ervoer.

  Reactie van @laxmiguru: “Dan moet je met je vingers een beetje leren scollen, ….zo simpel is dat, je moet geen politie proberen uit te hangen!!!!!!!!!”

  In een laatste poging aangegeven dat ik niet de enige was met bezwaar op zijn activiteiten (refererend naar de timeline van #smc030), hem veel plezier gewenst bij zijn activiteiten en beloofd er ook nog een mooie blog aan te wijden (@jwalphenaar is mij voor ;-)).

  Reactie van @laxmiguru: “Suc6! Als ik #nieuws zoek krijg ik ook 100 regels te zien, dus geen onzin kraaien!”

  Wat we hiermee moeten? Dat lost zich vanuit het netwerk zelf op, dat blijkt maar weer 😉

 10. @Lasseur says:

  Deze afzender heeft even de verkeerde hashtag met bijbehorend publiek gekozen. Goede blogpost ook, goed om ‘social’ zo in actie te zien.

 11. Dominique says:

  Heb inmiddels adresgegevens bemachtigd… misschien een idee om er eens langs te gaan voor een vriendelijk-vraaggesprek, misschien inclusief video… wie heeft er zin om mee te gaan? 🙂

 12. ik zag op het einde van de avond juist heel veel Amerikaanse bots voorbij komen. Irritant gedoe natuurlijk, maar aan de andere kant ook wel weer grappig om te zien dat er altijd weer misbruik wordt gemaakt van zaken, hoe `nieuw` een technologie of ontwikkeling ook is.

  Gelukkig dat de sociale controle hier dan keihard mee afrekent ;).

 13. Rob Buddingh says:

  Zag een aardige hut er tussen staan, toch maar eens gebeld…

  • JW says:

   Is vast te duur. Maar ik snap dat je weg wilt uit de Kruidenbuurt. Je ontvangt daar niet eens de Frits 🙂

Comments are closed.