Eindhoven de slimste, maar niet lang meer

Oh wat waren wij trots. Inwoners van Eindhoven zijn al een trots volkje, en terecht. Ik ben trots op mijn stadje. En in juni 2011 werden wij ook nog eens uitgeroepen tot slimste regio van de wereld.

Eindhoven heeft de beste binnenstad (niet de mooiste), Eindhoven is de lekste (volgens Brenno de Winter), Eindhoven de crimineelste, Eindhoven de gekste en noem ze maar op. Ik weet dat veel mensen van buiten Eindhoven naar ons kijken als de domme boeren uit het zuiden, maar doordat we verkozen waren tot de slimste regio van de wereld kon ons dat niet meer deren. Oh wat was ik trots. Met mijn presentaties hamerde ik er ook altijd op. Ik kom uit de slimste stad van de wereld.

Maar van juni 2012 is dat weer over. We zullen nooit meer de slimste zijn. Deze desillusie overkwam mij afgelopen woensdag toen ik een presentatie van onze kersverse city-marketeer Peter Kentie bijwoonde. Hij vertelde onder andere dat we tot juni de slimste zijn. Toen ik hem vroeg waarom we dat niet gewoon voor 2012 en 2013 konden blijven werd ik verdrietig van het antwoord. Je mag maar een keer de wedstrijd winnen als slimste regio.

Huh? Dus ook al zijn we slimmer dan anderen (en dat zijn we), het zal nooit meer erkend worden. Vanaf juni 2012 zijn we dommer dan we nu zijn. Dit was ons hoogtepunt. We hoeven ook niet meer ons best te doen op het gebied van innovatie. We kunnen de TU wel sluiten. Het heeft namelijk geen zin meer. Het is zonde van onze tijd. Laten we ons maar neerleggen bij ons lot. Vanaf juni zijn we weer gewoon domme boeren.

 

 

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.