Onderzoek: Social media is slecht en leidt je af van je werk

Onderstaande Infographic geeft ons een mooi inzicht over het effect dat Social Media heeft op ons werk. Volgens de Infographic en het onderzoek dat daar aan vooraf ging, komen we niet meer toe aan ons daadwerkelijke taken op het werk. Social Media zou verboden moeten worden.

Een leuke insteek natuurlijk met absoluut een kern van waarheid. Ik merk zelf ook dat ik tegenwoordig de meldingen van Facebook heb uitgezet en de site ook niet meer open heb staan als ik aan het werk ben. Het leidt teveel af. Behalve natuurlijk als ik een presentatie over Facebook voorbereid ;)

Maar goed, ze kunnen het allemaal wel zeggen in een onderzoek en Infographic, maar laten we eens kijken wat er nu echt staat:

In de Infographic staan twee tegenstrijdige dingen:

Gemiddeld hebben we vier onderbrekingen per uur en werknemers worden gemiddeld elke 10,5 minuten onderbroken. Volgens mij klopt dat dan niet helemaal.

Verder wat cijfertjes waar ik mijn kanttekeningen bij wil zetten:

Het duurt gemiddeld 23 minuten voordat een werknemer na een onderbreking weer aan zijn oorspronkelijke taak is begonnen. Dat zou inhouden dat in de aanlooptijd daar naartoe hij of zij weer twee keer onderbroken is. Dus dan gaat die 23 minuten weer in. Oftewel, je komt nooit meer aan werken toe.

Bekijk de Infographic zelf en geef je reacties hieronder. Het is een feit dat sociale media en e-mail afleidende factoren zijn, dus ik zal niet teveel over deze post twitteren, plussen, linkedinnen en facebooken.

En nu weer werken kreng!

Bron: Mashable

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.