Presentatie voor start-up bijeenkomst

Op vrijdag 9 november 2012 sprak ik voor een groep enthousiaste studenten van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) tijdens de Small Business Day (#sbday).

Het thema van de dag – ondernemen en start-ups.

Mijn presentatie ging over de lessen die ik in de loop der jaren als ondernemer geleerd heb. Gebaseerd op mijn ervaringen tijdens mijn eerste drie ondernemersavonturen (vanaf 1989) en mijn faillissement. Deze keer niet eens een verhaal over hoe je fantastisch ondernemen is (is het natuurlijk wel) of alleen hoe je succesvol wordt, maar vooral wat je niet moet doen. Eigenlijk een beetje de andere kant van ondernemen laten zien. Een puur en eigen verhaal dat erg goed voel bij de aanwezigen.

Er waren ook een aantal oudere ondernemers afgekomen op dit onderwerp en die vertelden mij achteraf dat zij heel veel herkenden in dit verhaal.
De opzet van deze presentatie was als volgt: ik vertelde over alle belangrijke gebeurtenissen in mijn carriere en vervolgens gaf ik per gebeurtenis aan wat ik er van geleerd heb.

Bekijk hieronder de slides

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in presentatie_ondernemen, Presentaties and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.