Pitch battle – spreken vanuit je hart

Als spreker zoek ik altijd graag de uitdagingen op. Zoals spreken in Toombler voor Stand Up Inspiration (2011) of een Pecha Kucha in het Engels voor 200 Belgen (2012).

In mijn dagelijkse werk spreek ik over ondernemen, communicatie, marketing, trends en social media. En daarbij allerlei variaties op die thema’s. Meestal met een overvloed aan slides om mijn verhaal met beeld te onderbouwen.

Maar het mooiste vind ik toch wel het spreken zonder hulpmiddelen, zonder visuele ondersteuning. Dat kan niet altijd, want bij de bovengenoemde onderwerpen is het belangrijk dat je voorbeelden toont.

Gisteravond, tijdens de Elevator pitch avond van 24 uur in bedrijf, zat ik in de jury. Samen met de mede juryleden mocht ik de zes moedige deelnemers beoordelen. Daarna kwam de uitdaging. Het publiek mocht een suggestie doen voor mij en Jeroen Cools voor een onderwerp. Een onderwerp waarvoor wij in de pauze van 15 minuten, de tijd kregen om dit om te zetten naar een pitch.

Dus in 15 minuten een verhaal bedenken en oefenen (geen tijd dus voor) dat je in twee minuten gaat vertellen. Heerlijk!

Het gekozen onderwerp was modern ondernemerschap of ondernemen in de toekomst. Ik heb er bewust voor gekozen om niet over IPPIES te praten, maar het verhaal dicht bij mezelf te houden. Zoals ik het voel en zoals ik denk dat de toekomst zal worden.

Hieronder het resultaat (opgenomen in het publiek met iPhone).

 

En mijn tegenstander: Jeroen Cools

Op naar de volgende uitdaging!

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten, video, video_presentatie and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.