Okay, ik ben om. Ik gebruik nu ook Instagram

handleiding_instagram

Tegen!
Het heeft even geduurd. Jarenlang heb ik geageerd (ja het bestaat al een paar jaar) tegen het gebruik van Instagram.

In mijn ogen een verkrachting van goede fotografie. Iedereen kan ineens mooie foto’s maken, zonder daar een oog voor te hebben. Zonsondergangen, eten, je ziet het allemaal voorbij komen. En door de handige automatische filters ziet het er altijd goed uit.

Waarom dan toch?
Ik weigerde het dan ook te gebruiken. Maar op 4 juni mocht ik een presentatie verzorgen over het zakelijk inzetten van Instagram en Pinterest. En hoe kun je over iets vertellen, zonder het zelf ervaren te hebben. Dus ik heb een account aangemaakt. Velen dachten dat ik dat deed voor mijn Kloutscore, maar die is ook al goed zonder Instagram.

Dus sinds eind mei heb ik zo’n 100 foto’s gedeeld op Instagram. En dan merk je hoe makkelijk dat gaat. Ook uit het onderzoek dat ik heb gehouden over het gebruik van Instagram, blijkt gewoon dat het gros van de mensen het gewoon mooi vindt. Hoe simpel het ook is.

Neemt niet weg dat ik mijn bedenkingen blijf houden. En die heb ik ook genoemd tijdens mijn presentatie.

 

Gelukkig kwam mijn boodschap aan, want onderstaande tweet heb ik meerdere malen zien verschijnen.

 

 

En nu?
Ja ik ga wel verder met Instagram, alleen hou ik het bij mijn passie. Zwart-Wit foto’s en dan het liefst van oude gebouwen en situaties. Daar vind ik het wat voor toevoegen. Dus als jij daar ook van houdt, wordt dan snel, instant, vriendjes met mij op Instagram 🙂

Hieronder een preview van wat je te wachten staat 🙂
[alpine-phototile-for-instagram user=”jwalphenaar” src=”user_recent” imgl=”instagram” style=”wall” row=”2″ size=”M” num=”12″ shadow=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.